PREMI NACIONAL DE MODA
Ágatha Ruiz de la Prada: "Ja estic pensant què em posaré per recollir el premi"
El guardó honorífic, que concedeix el Ministeri d'Indústria, ha recaigut en ella i en la firma Camper
lmmarco46085369 gente agatha ruiz dela prada instagram181130133552
"Em van trucar el dijous al matí quan estava fent exercici, era un número que no coneixia, així que vaig agafar el telèfon una mica enutjada. Em trucava el director general d’Indústria per dir que m’havien donat el premi". Així explicava Ágatha Ruiz de la Prada, que li havien concedit el Premi Nacional Honorífic de la Indústria de la Moda que atorga el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.
En la categoria de Gran Empresa el premi ha recaigut en la firma de calçat mallorquina Camper. Els premis s’entregaran el pròxim 19 de desembre al Museu del Vestit de Madrid. "Estic molt contenta, molt agraïda i molt feliç. Crec que serà la reina Letícia qui m’entregarà el premi. Així que ja estic pensant què em posaré", assegurava la dissenyadora madrilenya, de 58 anys i coneguda per les seves acolorides desfilades, amb homenatge a la bandera espanyola inclòs.
El jurat dels premis ha considerat que en el treball d’Ágatha Ruiz de la Prada s’uneixen tres conceptes que la defineixen: ser pionera, la seva trajectòria i la continuïtat del treball. De Camper el jurat ha valorat la importància d’aquesta firma com a referent nacional al sector del calçat i en la indústria de la moda. L’empresa, fundada el 1877 pel mallorquí Antonio Fluxà, dona feina a més de mil persones i té botigues a més de 40 països.
"Sempre he sigut feminista"
Ágatha Ruiz de la Prada va participar aquest dijous a Saragossa en la presentació de la Federació de Dones Empresàries i Professionals (BPW) Aragó i en aquest fòrum va assegurar: "Sempre ha sigut feminista perquè procedeixo d’una família en què les dones sempre han manat més que els homes perquè eren més riques. Per tant jo mai, ni per un minut, he pensat a sotmetre’m a l’home". De la Prada va aprofitar per reclamar més presència femenina al món empresarial "perquè les dones som molt bones per a les crisis i tenim més sentit de la realitat en l’economia. Quan hi ha problemes, les dones tenim més art per sortir-se’n". I ha posat a tall d’exemple les dues últimes alcaldesses de Madrid.
La firma de la dissenyadora, amb més de 30 anys de trajectòria, compta amb botigues pròpies a França, Portugal, Itàlia i Colòmbia. El 2011 va posar en marxa la Fundació Ágatha Ruiz de la Prada amb l’objectiu de "preservar" la seva obra, un repte que l’"emociona". Tampoc descarta, ha dit, "reconvertir" algunes de les seves botigues en petits museus.
En el terreny personal i després del seu sonat divorci del periodista Pedro J. Ramírez –"una cosa que em va deixar flipada"– ha refet, com el seu ex, la seva vida sentimental amb l’empresari extremeny Luis Miguel Rodríguez. Fa uns dies recollien a Casa Lucio el premi ‘La Extraña Pareja’ que concedeix la penya periodística ‘El Cuarto Poder’ i allà reconeixien que continuen junts. En declaracions a la revista 'Semana', Rodríguez remarcava amb humor: "M’estic bevent el celler de Pedro J. He començat amb els Vega Sicilia i la ginebra, que és molt bona. A més, també estic fent servir el seu xampú i amb el seu batí he fet draps de cuina".
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín