A LA PROVÍNCIA DE MÀLAGA

Banderas i Bisbal s'uneixen perquè el Caminet del Rei sigui Patrimoni Mundial

L'actor va convidar el cantant i la periodista María Casado a conèixer el congost i va aprofitar per demanar que sigui declarat patrimoni de la Unesco

zentauroepp54185967 gente200720155513

zentauroepp54185967 gente200720155513

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Antonio Banderas, David Bisbal i la periodista María Casado van visitar aquest diumenge el Caminet del Rei, un recorregut que han efectuat de la mà de l’intèrpret malagueny i en què han mostrat el seu recolzament a la candidatura d’aquest enclavament com a Patrimoni Mundial.

En un vídeo difós per la Diputació de Màlaga a Twitter, Bisbal explica que s’ha desplaçat d’Almeria a Màlaga perquè Banderas els ha convidat a ell i a María Casado a conèixer el Caminet del Rei, un sender que el cantant ha qualificat d’«espectacular».

Quan Banderas, que ha exercit de guia, els pregunta si els està agradant la visita, Casado assegura: «Més que agradar-nos; ens hi quedarem a viure», ha informat Efe.

«Això ha de ser patrimoni de la Unesco», reclama Banderas, que emplaça Bisbal Casado a «dir-ho a la gent» perquè els ciutadans visitin l’enclavament.

María Casado, presidenta de l’Acadèmia de Televisió, dirigeix la productora que s’encarregarà de la 35è edició dels premis Goya, que se celebrarà al febrer al Teatro del Soho, que Banderas té a la capital malaguenya.

La candidatura per a la declaració del Caminet del Rei i el seu entorn com a Patrimoni Mundial ha superat les 20.000 adhesions de particulars i entitats públiques i privades de més de 70 països.

Aquesta iniciativa (www.caminitodelrey.info/unesco) inclou set fites basades en la singularitat geogràfica i natural de l’enclavament, la presència humana des de la prehistòria i el patrimoni industrial.

Notícies relacionades

L’entorn del Caminet –un paratge que han disfrutat un milió i mig de persones de tot el món des que es va rehabilitar, fa cinc anys– s’ha convertit en una senya d’identitat de la província de Màlaga i un dels reclams més rellevants del turisme cultural i ecològic d’Espanya.

La seva recuperació ha sigut reconeguda amb tres Premis Europa Nostra, el guardó més destacat que concedeix la Unió Europea en matèria de patrimoni; les distincions a la XIII Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme, a la X Biennal Iberoamericana d’Arquitectura i a Premi d’Arquitectura de l’Archmarathon de Milà.