LA NOVA PEL·LÍCULA DEL DELIRANT KAZAKH
Borat dispara contra Trump i fica en un embolic el seu advocat
La seqüela del film de Sacha Baron Cohen 'caça' Giuliani en un compromès moment amb una falsa reportera en un hotel
zentauroepp55521076 files in this file photo taken on october 15 2020 a person201023132810 /
Borat, el fals periodista kazakh interpretat per Sacha Baron Cohen, torna amb el punt de mira fixat en els negacionistes de l’Holocaust i els partidaris del president Donald Trump, i ha ficat l’advocat del president l’exalcalde de Nova York Rudolph Giuliani, en un embolic amb una càmera oculta comprometedora.
La pel·lícula, bojament titulada ‘Borat subsequent moviefilm: Delivery of prodigious bribe to american regime for make benefit once glorious nation of Kazakhstan’, amb errates intencionades i abreujada com a ‘Borat subsequent moviefilm’, s’estrena aquest divendres, 23 d’octubre, a Amazon Prime. És la seqüela de l’exitosa primera cinta del comediant britànic, de 49 anys, que el 2006 va recaptar 260 milions de dòlars, va tenir una nominació a l’Oscar i va popularitzar un munt de frases del personatge.
La trampa de la periodista
Filmada com un fals documental, la càmera segueix Baron Cohen mentre parla amb la gent corrent i polítics a través del seu matusser i ofensiu àlter ego. L’escena més polèmica involucra Giuliani, que apareix ajagut en un llit amb una noia que es fa passar per periodista. L’assessor legal de Trump va concedir una entrevista a l’actriu Maria Bakalova creient que era una reportera amb qui, a l’acabar el qüestionari, va accedir a fer una copa a soles a l’habitació d’un hotel. Allà, les càmeres ocultes el van gravar en un moment en què es fica la mà als pantalons ajagut al llit davant la dona.
Sacha Baron Cohen i Rudolph Giuliani.
«El vídeo de ‘Borat’ és un complet muntatge. M’estava ajustant la camisa després de treure’m l’equip de gravació», ha justificat Giuliani a Twitter. L’advocat admet que és ell que apareix a les imatges, per la qual cosa no es tractaria d’un muntatge, tot i que segons la seva versió estarien tretes de context. L’exalcalde de Nova York, de 76 anys, es mostra en actitud carinyosa amb la noia, de 24 anys, que fingeix ser presentadora d’un programa de notícies conservador i coqueteja amb ell.
Here’s the full Rudy Giuliani clip from Borat.
— Rex Chapman🏇🏼 (@RexChapman) 23 de octubre de 2020
Judge for yourself...pic.twitter.com/CQHzI23GFb
¡Pren-me a mi, pren el meu anus!»
Després de l’entrevista, l’actriu el convida a l’habitació, on Giuliani ajuda la presumpta presentadora a treure’s el micròfon mentre diu «aquí tens, estimada». L’advocat de Trump demana en aquell moment l'adreça i el número de telèfon de la noia. Després s’asseu al llit mentre ella li treu el micro, es tomba i posa les seves mans dins dels pantalons, instants abans de ser interromput per l’humorista Sacha Baron Cohen, caracteritzat com a Borat, al crit de: «¡Té 15 anys! És molt gran per a tu. ¡Pren-me a mi, pren el meu anus!» Giuliani recupera la seva postura i mentre diu «no et vull», surt de l’habitació i crida a seguretat.
«En cap moment abans, durant o després de l’entrevista vaig ser inapropiat. Si Sacha Baron Cohen dona a entendre el contrari, és un mentider», va dir Giuliani, que va assegurar en una sèrie de tuits que l’escena, filmada a principis d’any, és un intent de soscavar els seus esforços per mostrar «la criminalitat de Joe Biden», el rival de Trump en les eleccions del 3 de novembre, tot i que no hi ha cap vincle demostrat entre la cinta i la campanya del candidat demòcrata.
«Vaig pensar en tota la gent que Baron Cohen havia enganyat anteriorment i em vaig sentir bé amb mi mateix, perquè no em va atrapar», ha declarat Giuliani a ‘The New York Post’, i ha afegit que és «fan d’algunes de les pel·lícules» del sàtir britànic. Baron Cohen va escriure en un recent article d’opinió a la revista ‘Time’ que va témer per la seva vida després de colar-se en un míting sobre els drets a portar armes a l’estat de Washington.
La premissa del film és que Borat, en desgràcia pel que va passar en la primera pel·lícula, busca redimir el seu nom i el del seu país presentant un regal al vicepresident Mike Pence, que apareix breument.
Un Borat gegant inflable, a Londres, com a part de la campanya de promoció de la nova pel·lícula. /
La campanya de promoció del film inclou una paròdia del Govern del Kazakhstan en què hi ha missatges com: «Felicitem Trump per esclafar la Covid que li van donar els demòcrates», i també feliciten pel seu debat Mike Pence, el vicepresident «Pussygrabber», amb referència a les gravacions de Trump durant la seva passada campanya en les quals es va vantar d’agafar les dones «pel cony».
Borat Sagdiyev, el personatge fictici caricaturitzat com un periodista kazakh, misogin, racista i obsessionat amb el conservadorisme nord-americà, conviu amb seguidors de teories conspiradores i visita clíniques d’avortament sota el format de fals documental. El resultat és una dissecció dels elements més hilarants dels Estats Units en què, a diferència de la primera entrega, es redueix la burla sobre el xoc cultural per llançar dards amb una clara intenció política.
Un regal per a «McDonald» Trump
En primer lloc, Borat és ja massa conegut als Estats Units: quan entra a Texas (una elecció gens casual), els vianants el paren i el reconeixen pel carrer. El protagonista vola des del Kazakhstan amb una missió: portar un regal a algú pròxim a «McDonald» Trump perquè el president kazakh pugui formar part del «club dels homes forts». I és aquí on comença l’espectacle: Putin, Bolsonaro, Kim Jong-un i Kanye West integren el selecte cercle entorn del mandatari nord-americà.
¿El regal? Acaba sent la filla de Borat, Tutar (Maria Bakalova), un gir intel·ligent perquè, com que el seu pare ja coneix fil per randa els Estats Units, és la mirada innocent de la jove la que descobreix el país.
Mentre Borat analitza els canvis respecte a l’etapa de Bush en un món «que s’ha tornat boig per les calculadores» (així anomena els telèfons intel·ligents), la seva filla viu un despertar feminista que la porta a convertir-se en una reportera de mitjans conservadors que acaba entrevistant Rudy Giuliani en l’escena que, de moment, més polèmica ha aixecat.
La sorpresa de la pandèmia
Notícies relacionadesLa pandèmia va aparèixer com a personatge sorpresa durant la gravació del fals documental i Baron Cohen el va incloure com a convidat. Així, durant la quarantena, va conviure amb defensors a ultrança de Trump i seguidors de teories conspiradores que asseguren davant les càmeres que els Clinton s’alimenten amb sang de nadó i que el virus és una fabricació de les elits econòmiques.
Res escapa a l’ull de Borat, que amb comentaris com «he trobat un lloc que diu tota la veritat: es diu Facebook» llança dards contra la desinformació de la mateixa manera que ho fa amb el racisme, la venda d’armes i fins i tot el masclisme.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- El PPE mostra la seva "preocupació" per l’estat de dret a Espanya
- Feijóo i el risc de recolzar Mazón
- Sánchez lloa el socialisme de Page tot i les seves diferències
- Isabel Rodríguez: "Sense allotjaments turístics, l’augment de l’oferta contindrà els preus"
- Alexia salva el Barça de l’empat en l’últim minut a Bilbao