Curt per superar la ‘col·lapsitud’

L’anunci de Nadal de Campofrío del 2022: ‘La herencia’, una reflexió sobre el millor llegat per als nostres fills

Carlos Areces, Antonio de la Torre, Luna Fulgencio i Maribel Verdú protagonitzen, junt amb Tamara Falcó, Illo Juan i Iker Casillas, l’anunci de l’empresa xarcutera que de nou torna a dirigir Daniel Sánchez-Arévalo

5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Com cada desembre des de fa 12 anys, Campofrío treu el seu anunci de Nadal. Un espot que a l’imaginari col·lectiu ja s’ha convertit en un clàssic al nivell del de la Loteria o del torró Almendro, que sempre torna per Nadal. Aquest dimecres s’ha presentat a l’estil d’una ‘premiere’ de cine el curt de l’empresa xarcutera d’aquest 2022, que aquesta vegada ha dirigit Daniel Sánchez-Arévalo, i que de nou ha comptat amb un gran planter d’actors, alguns de nous, com la petita Luna Fulgencio, d’11 anys, que interpreta la Rocío a la saga de Santiago Segura ‘Padre no hay más que un’, i d’altres de repetidors, com Carlos Areces. Però, a més dels especialistes en la interpretació, aquesta vegada l’anunci inclou cares molt conegudes a les xarxes socials, com els ‘youtubers’ de Pantomima Full o Illo Juan; a la televisió, com la presentadora de l’informatiu d’Antena 3 Mónica Carrillo i com la marquesa i col·laboradora d‘El hormiguero’ Tamara Falcó, o al futbol, com l’exporter del Reial Madrid i de la selecció Iker Casillas.

L’actor Edu Sotos, un altre dels rostres que repeteix aquest any, ha presentat l’anunci junt amb alguns dels seus protagonistes, que han parlat de l’estat de «‘col·lapsitud’ actual», un concepte que ha sigut la palanca inspiradora de la campanya d’aquest any, però que han animat a combatre’l i superar-lo amb grans dosis de «coratge». I també amb molt d’humor, com el que destil·la tot l’anunci.

Com a novetat, la perspectiva d’una nena, l’actriu Luna Fulgencio, que marca el punt d’inflexió d’aquesta història inspiradora i amb final feliç.

«Tenint en compte els esdeveniments que ens envolten, imaginem que avui mateix haguéssim de fer el testament: ¿quina classe de llegat deixaríem?».  Partint d’aquesta hipòtesi, Campofrío ha presentat ‘La herencia’, una reflexió sobre el món que volem deixar a les pròximes generacions i que apel·la al coratge com el millor llegat moral per afrontar qualsevol situació incerta. 

Massa notícies negatives

L’acumulació d’esdeveniments negatius –la crisi energètica, la guerra, l’amenaça nuclear, la inflació, el canvi climàtic, etc.– ha provocat que la incertitud s’hagi instal·lat a les nostres vides amb la sensació que el nostre entorn es col·lapsa, fet que ens treu les ganes de disfrutar de la vida, una cosa tan nostra.

«La nostra capacitat per canviar com s’esdevenen algunes situacions és petita, però l’actitud amb què ens hi enfrontem depèn de cadascun de nosaltres», ha explicat el director de Màrqueting de Campofrío, Javier Portillo.

Elenc polièdric

Antonio de la Torre protagonitza, per segon any, l’anunci, en què participa un políedre de rostres coneguts. Esportistes, com Casillas; ‘influencers’, com Tamara Falcó (que es riu d’ella mateixa a l’anunci dient que ha perdut la fe, «en la parella», postil·la); actrius, com Maribel Verdú; escriptors, com Juan Gómez Jurado; humoristes, com Edu Soto, Alberto Casado i Rober Bodegas de Pantomima Full; periodistes, com Mónica Carrillo; ‘streamers’, com Illo Juan, i, fins i tot, l’home del temps, Roberto Brasero. Tots s’autoparodien en el seu pas per la notaria fictícia de Carlos Areces i Mariona Terés per donar fe del llegat que desitgen deixar a les pròximes generacions.

I és la perspectiva d’una nena –Luna Fulgencio, que debuta a l’anunci, però que espera «repetir els pròxims anys», ha expressat durant la presentació de l’espot– la que insta a reflexionar sobre la necessitat d’afrontar qualsevol situació incerta amb «coratge»: «¿Sabeu quina herència ens farà rics de veritat? El que teníeu quan ens vau portar a aquest món», ha expressat l’actriu Luna Fulgencio.

‘La herencia’ és una idea original de Mónica Moro i Raquel Martínez, directores creatives de This is Libre, que afronten per 12è any el repte de crear una campanya «enganxada una vegada més a l’actualitat, que mira de moure l’estat d’ànim de les persones a través de l’humor, però que apel·la a un sentiment innat tan poderós com el coratge, que se’ns oblida utilitzar amb més freqüència», han comentat.

Daniel Sánchez Arévalo dirigeix la seva quarta campanya de Campofrío, després de ‘La tienda LOL’, ‘Fake me’ i ‘DEV Disfrute en vida’ –codirigida amb Paco Plaza–, amb el desafiament de «superar-se i, sobretot, amb l’objectiu de generar debat entorn de quina classe d’herència volem deixar als nostres fills en un moment molt convuls com l’actual», ha explicat. Per concloure: «Com acaba l’anunci, que ni la incertitud, ni un tifó, ni les guerres ni l’apocalipsi ens treguin la nostra manera de disfrutar de la vida».

Amb un equip de producció de més de 90 professionals i la participació de 50 extres de figuració, el curt s’ha rodat a Madrid –Institut de Ciències de la Construcció Eduardo Torroja (la notaria d’Areces) i el restaurant Martinete–, i ha tingut Alex Catalán com a director de Fotografia, i Pepe Domínguez, com a director d’Art.

 Per primera vegada, la perspectiva d’una nena –l’actriu Luna Fulgencio– marca el punt d’inflexió d’aquesta nova campanya que s’estrena avui

Madrid, 14 de desembre del 2022.- «Tenint en compte els esdeveniments que ens envolten, imaginem que avui mateix haguéssim de fer el testament: ¿quina classe de llegat deixaríem?» Partint d’aquesta hipòtesi, Campofrío ha presentat avui ‘La herencia’, una reflexió sobre el món que volem deixar a les pròximes generacions i que apel·la al coratge com el millor llegat moral per afrontar qualsevol situació incerta.

L’acumulació d’esdeveniments negatius –la crisi energètica, la guerra, l’amenaça nuclear, la inflació, el canvi climàtic, etc.– ha provocat que la incertitud s’hagi instal·lat a les nostres vides amb la sensació que el nostre entorn es col·lapsa, fet que ens treu les ganes de disfrutar de la vida, una cosa tan nostra.

En aquest estat de ‘col·lapsitud’ en el qual s’inspira ‘La herencia’, la campanya indaga, com si es tractés d’un conte, en les inseguretats de diferents personatges de la vida social i cultural d’Espanya per fer, des de l’humor, una crida a afrontar-les amb valentia. «La nostra capacitat per canviar com s’esdevenen algunes situacions és petita, però l’actitud amb què ens hi enfrontem depèn de cadascun de nosaltres», explica el director de Màrqueting de Campofrío, Javier Portillo.

Notícies relacionades

 

Javier Portillo, director de Màrqueting de Campofrío, ha explicat per què aquest any s’ha escollit aquest lema