Club d’Estil
Lluna de mel, ¿amb nens o sense? Les parelles espanyoles celebren així aquest viatge
Els anticasaments (‘anti-weddings’): la tendència de casar-se fugint de casoris estil Tamara Falcó
Com vestir si et conviden a un casament: ‘look’ de dia, de nit, colors prohibits, sabates, tocat...
Casaments secretes: de Cruz i Bardem, en illa privada, a Blake Lively i Ryan Reynolds, en una plantació
Més enllà de les pantalles i del Xat GPT, les persones encara volem continuar vivint experiències autèntiques i disfrutar de les coses palpables. En aquest sentit, els viatges s’han convertit en la manera de canalitzar aquestes ganes de sentir i gaudir, i per això no és estrany veure com any rere any es ‘peregrina’ més. Així ho confirma l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE), que espera un increment del 15% de les reserves respecte a l’any passat, fins i tot en una situació econòmica d’incertesa com l’actual.
Aquestes bones xifres també es palpen en els viatges de lluna de mel, una tradició que la majoria dels nuvis continuen celebrant. El 84% de les parelles fan un viatge de lluna de mel, segons la nova edició del ‘Libro Imprescindible de las Bodas’, publicat pel portal Bodas.net en col·laboració amb el professor d’ESADE, Carles Torrecilla, i Google. Però, igual que les generacions, aquests viatges també continuen canviant.
A les parelles més joves els agrada trencar amb l’establert, una cosa que també es pot veure el mateix dia del casament: menys protocol, més personalització... (són els anticasaments o ‘anti-weddings’). Però també més enllà del ‘dia B’ i que, fins i tot, arriba a la lluna de mel.
Per més endavant
I és que, si fa anys el més típic era anar de viatge de nuvis just l’endemà del casament, en l’actualitat, cada vegada més, es posposa aquest viatge. Tot i que la gran majoria (68%) continua celebrant la lluna de mel els dies posteriors al casament, el 16% de les parelles fa cap a la lluna de mel un temps després de casar-se, segons dades de l’esmentat llibre. Que ja no hi hagi una estacionalitat tan marcada en la celebració dels casaments (en l’actualitat també són cada vegada més les parelles que decideixen casar-se en èpoques menys propícies per als casaments com, per exemple, els mesos d’hivern) ni en el tipus de destí (les parelles busquen fer el viatge en el millor moment segons el destí que visitaran) són aspectes que contribueixen que posposin la data d’aquest viatge per més endavant.
Durada mitjana
Una lluna de mel té una durada mitjana de 12 dies i un cost mitjà d’entre 3.000 € i 6.000 €, depenent de si es tracta de destinacions nacionals o internacionals. A més, el 9% de les parelles que ja tenen fills, decideixen disfrutar d’aquest viatge amb la seva companyia, segons una enquesta de la Comunitat de Bodas.net. Una xifra que és probable que continuï creixent, tenint en compte que en l’actualitat 3 de cada 10 parelles tenen fills previs al matrimoni.
Destinacions alternatives i ‘secretes’
Els viatges internacionals continuen sent els favorits per a les parelles espanyoles: el 75% elegeix un destí internacional. Nova York i combinacions (9%), Tanzània i Kenya (9%), Riviera Maya (6%), fer un creuer (6%), Costa Rica (5%), resta dels Estats Units (5%), Itàlia (4%) i Mèxic (3%)
encapçalen la llista de destinacions més demandades.
Notícies relacionadesSi parlem de tendències per a aquest 2023, es busquen destinacions més secretes. I és que els viatges han tornat en gran després de la pandèmia i això ha fet que molta gent que no solia viatjar lluny ho hagi començat a fer i també que els que ja solien viatjar no perdin l’oportunitat de fer-ho. Per això algunes destinacions estan saturades de turisme i les parelles estan buscant llocs menys coneguts i alternatius als més vistos a Instagram per poder comptar amb el seu moment romàntic d’una manera una mica més ‘privada’.
Destinacions com Xile, el Perú i un safari són tendència aquest any. Per als que prefereixen una cosa diferent, els viatges amb tren també es presenten com una oportunitat, sobretot per als que busquen una opció més ecològica, una cosa que tenen en compte el 6% dels espanyols que passa per l’altar.