Setmana de la moda catalana

Andrei Warren, un mag de l’art digital i la moda a la 080 Barcelona Fashion: «Somio el somni de les ovelles mecàniques»

Andrei Warren, un mag de l’art digital i la moda a la 080 Barcelona Fashion: «Somio el somni de les ovelles mecàniques»

ANDREI WARREN

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Veient el ‘feed’ d’Instagram d’Andrei Warren, protagonista de l’experiència immersiva que durant quatre dies es podrà disfrutar a la 32a edició de la 080 Barcelona Fashion, és inevitable pensar en ‘Blade Runner’. Humans i ‘ciborgs’ posen i es mouen en paisatges alternatius, futurs distòpics, escenaris hipotètics en dimensions paral·leles creats per una intel·ligència molt humana, i molt efervescent, que domina el 3D i el CGI (les sigles de ‘computer-generated imagery’: imatges generades per ordinador).

La intel·ligència artificial en el seu cas «només és un complement, una ajuda», ja que ell se sent més «replicant». Tant és així que assegura que fins i tot somia «el somni de les ovelles mecàniques».

«Els nostres treballs d’anime o videoclips es basen més en l’art 3D, que intenta constantment replicar la natura o la realitat per evolucionar-la i crear una cosa perfecta».

Estètica ‘Blade Runner’

I és que va mamar el clàssic de la ciència-ficció de Ridley Scott des que als vuit anys li van posar la pel·lícula els seus pares: «Se’m va quedar gravada la pel·lícula a la retina. Sobretot el monòleg final del replicant Roy Batty [Jo he vist coses que vosaltres no creuríeu. Atacar naus en flames més enllà d’Orió. He vist rajos C brillar en la foscor a prop de la porta de Tannhäuser. Tots aquells moments es perdran en el temps, com llàgrimes a la pluja. És hora de morir»]».

«Crec que estèticament la pel·lícula és la precursora de moltíssima moda, de marques com Alyx o Givenchy», entén Warren, amic de Matthew Williams, al seu torn fundador de la primera firma i actual director creatiu de la segona. Tant aquest dissenyador nord-americà com l’artista argentí Felipe Pantone el van ajudar en els seus inicis, quan es va instal·lar a Barcelona i va començar a fer les seves primeres peces 3D per a marques de moda.

Pares serbis

Warren va néixer a Mojácar (Almeria), el 1993. «Els meus pares són dos grans artistes que van fugir de la guerra a Sèrbia: Miliça Lukic i Miroslav Perkovic, dos refugiats que van sortir del seu propi país sense res més que ells mateixos», explica. La família es va mudar després a Madrid, on els pares «van començar a entrar a les galeries i guanyar premis», explica amb orgull. El Reina Sofia va comprar les seves peces i van començar a invertir en nous projectes artístics. Van viatjar per tot Europa i els EUA i Warren es va formar en escoles de tot el món.

L’avorriment en les esperes a l’agafar un avió o un tren, o a les classes de les diferents escoles per les quals va passar, van fer que Warren desenvolupés l’habilitat d’imaginar dimensions paral·leles i que sempre es preguntés ‘¿i si...?’. 

Somnis digitals

Somnis digitalsAquesta és una constant en els treballs digitals de Warren, que en plena pandèmia va posar en marxa l’estudi Misato Kindness. L’agència fa realitat els somnis digitals d’una envejable llista de clients, entre els quals es troben, per citar-ne només uns quants exemples, Nike, Adidas, Converse, Balmain, Mugler, Carolina Herrera, Timberland, Cupra, Oysho, Jean Paul Gaultier, Primavera Sound, Etxart Panno, Pull&Bear, Moncleur o totes marques del grup Inditex.

Notícies relacionades

El treball immersiu que porta a la 080 Barcelona Fashion «mostra l’evolució o el desenvolupament de com els individus, si s’uneixen, poden aconseguir un gran canvi conceptual, tot això emmarcat amb el ‘denim’ i la seva reutilització».

L’experiència digital immersiva de Warren s’emmarca en la segona edició del 080 Reborn, l’espai que vol donar visibilitat i promoure el reciclatge en l’àmbit de la moda, conscients que aquesta indústria és el segon sector més contaminant del planeta, i prenent com a exemple els texans, unes de les peces més populars i que més aigua requereixen per a la seva fabricació.