GRÀCIA

Un cafè amb dues rodes

Un curiós bar permet estacionar a l'interior les bicicletes dels clients, que poden fer servir la seva caixa d'eines

Dos italians van importar la idea de ciutats del nord d'Europa

2
Es llegeix en minuts
BEATRIZ PÉREZ / BARCELONA

Podria ser una cafeteria qualsevol, si no fos perquè al seu interior hi ha bicicletes aparcades. Es diu Bicioci Bike Café (Venus, 1). En aquest establiment els seus propietaris, Andrea Marini i Fabrizio Pastorello, han fusionat les seves dues passions: l'hostaleria i els velocípedes. És un bar bike friendly (amic de les bicicletes), idea encara innovadora a Barcelona que aquests dos italians van importar de ciutats com Londres, Berlín o Amsterdam.

«Tota la vida hem treballat de cambrers. I el setembre del 2014 vam obrir Bicioci», explica Marini. Es tracta, segons ell, d'«un establiment de menjar senzill» que té a disposició del client una caixa d'eines per arreglar les bicicletes, revistes i llibres sobre ciclisme i espai interior per aparcar el vehicle.

A més, compta amb candaus per prestar als que deixen la bici al carrer (a dins n'hi caben sis). «Aquest és el punt de trobada per a ciclistes que faltava a Barcelona», opinen Marini i Pastorello, que envoltats de rodes preparen esmorzars, dinars i sopars. Les seves especialitats són amanides, sopes, pizzes i quiches. I obren les portes de 9.30 del matí a una de la matinada, de dimarts a diumenge.

Organitzar sortides

Malgrat la seva curta trajectòria, Bicioci Bike Café ja té, segons els seus amos, una «clientela fixa». Hi van persones de tota mena, principalment «joves i famílies que vénen a berenar», però destaca, sobretot, el client que ve acompanyat de la seva bici. Pastorello recalca que al local es generen petits grups d'aficionats al pedaleig que després queden per fer sortides informals.

«Al principi venien com a clients i ara sortim junts en bicicleta», explica. L'última sortida va ser fa tres setmanes per Begues, Vilafranca del Penedès, Sitges i el Garraf. Hi van participar Pastorello i dos clients, ara amics.

Notícies relacionades

Un d'ells és Luis López, «ciclista de carretera i de muntanya», com ell mateix es defineix, i veí del barri. «Aquí tenim el Club Ciclista de Gràcia i molts socis venim sovint al Bicioci», explica aquest assidu al cafè. «M'agrada perquè reuneix les meves dues passions: la pizza i les bicicletes», afegeix. I a més revela que a Bicioci es poden comprar gorres i samarretes d'aquest club ciclista, arrelat a Gràcia des del 1929.

Fomentar el transport urbà en bicicleta (molt utilitzat al nord d'Europa, d'on van copiar la idea) és un dels objectius de la cafeteria d'Andrea Marini i Fabrizio Pastorello. «Barcelona és una ciutat molt apta per a la bicicleta -diu Marini-. Hi ha molts carrils bici i un bonic paisatge urbà per circular a gust pels seus carrers».