El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

URBANISME

El Govern aprova soterrar definitivament la Gran Via de l'Hospitalet per 114 M

L'acció, prevista per al tercer trimestre del 2021, pretén acabar així amb la fractura que la infraestructura representa al municipi

archivo-gran-via

archivo-gran-via

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha anunciat aquest dijous l’aprovació definitiva del projecte de soterrament de la Gran Via a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). L’encarregat d’impulsar aquesta obra serà el Consorci per la Reforma de la Gran Via, integrat per la Generalitat i l’Ajuntament de l’Hospitalet, que comptarà amb un pressupost superior als 114,83 milions d’euros.

«El soterrament de la Gran Via està més a prop amb l’aprovació definitiva del projecte de construcció», ha celebrat l’alcaldessa de l’Hospitalet Núria Marín.

El projecte començarà el tercer trimestre del 2021 i té prevista una durada de tres anys. En un comunicat, la conselleria ha explicat que el soterrament permetrà fer compatible la via ràpida amb els carrers urbans i «millorar les connexions entre les dues parts de la ciutat», incloent els hospitals de Bellvitge i el Duran i Reynals.

El projecte consisteix en el soterrament de 1.000 metres del tronc central de la C-31 i un cobriment total de 415 metres, així com la creació de dues calçades laterals, entre la rambla Marina i la ronda Litoral, a prop del riu Llobregat.

«Tancar la fractura»

El soterrament «tancarà la fractura» que actualment suposa la C-31 al barri de Bellvitge i és el pas previ necessari per al desenvolupament dels projectes contemplats en el Pla Director Urbanístic (PDU) Gran Via - Llobregat, com el parc públic Can Trabal o l’impuls d’un clúster d’empreses biomèdiques, aprofitant la presència de centres d’investigació com l’Institut Català d’Oncologia (ICO) o l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

Amb aquesta actuació, l’únic tram de la Gran Via que quedarà pendent de soterrar serà el que es creua amb les vies del tren. Quant a les vies, l’alcaldessa de l’Hospitalet assegurava al febrer que cobrir-les donarà peu a un espai nou equivalent a 17 camps de futbol, una actuació reclamada des de fa anys pels veïns.

Clúster biomèdic

Núria Marín també va defensar al febrer el projecte de l’Hospitalet de convertir-se en «la capital biomèdica d’Europa», mitjançant la creació d’un clúster del sector a Bellvitge que agrupi recursos existents i compti amb noves aportacions en metres quadrats que es guanyaran al cotxe.

Notícies relacionades

Marín confia que el clúster generi 20.000 llocs de treball, en una localitat com l’Hospitalet en la qual, segons va afirmar, el sector sanitari té un pes considerable: 14.100 llocs de treball, 1.200 investigadors, 54 empreses, una facturació global de 2.275 milions i 60 línies d’investigació.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA