El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Investigació judicial

Investiguen si el Consell Esportiu de l’Hospitalet va ocultar 180.000 euros anuals dels casals d’estiu

  • El segon tinent d’alcalde, Cristian Alcázar; l’exregidora d’Esports Cris Plaza, i el director del Consell Esportiu, Eduard Galí, han tornat a comparèixer aquest dilluns

  • També hi ha altres ingressos, en quantitats més petites, per formacions d’àrbitres, monitors o tècnics esportius

Investiguen si el Consell Esportiu de l’Hospitalet va ocultar 180.000 euros anuals dels casals d’estiu
2
Es llegeix en minuts
EFE

La jutge que investiga la presumpta desviació de subvencions en el Consell Esportiu de l’Hospitalet indaga si l’entitat va ocultar entre 180.000 i 200.000 euros anuals que ingressava amb els campaments –casals– d’estiu en els pressupostos presentats per rebre subvencions. El segon tinent d’alcalde de l’Hospitalet, Cristian Alcázar; l’exregidor d’Esports Cris Plaza, i el director del Consell Esportiu, Eduard Galí, han tornat a comparèixer aquest dilluns com a investigats en aquest cas, en què també estan imputats l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, i l’exsecretari d’Esports de la Generalitat Gerard Figueras.

Les noves declaracions s’emmarquen en l’arribada de nous informes de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional que assenyalen possibles irregularitats en l’elaboració dels expedients de subvenció presentats pel Consell Esportiu de l’Hospitalet entre el 2015 i el 2018, han explicat fonts jurídiques.

En la seva declaració, han indicat les mateixes fonts, Alcázar, Galí i Plaza han tornat a defensar la seva gestió i han assenyalat com a responsables dels comptes el comptable de l’entitat, que va morir recentment, així com l’administrativa encarregada de la gestió econòmica, que va denunciar el cas juntament amb el regidor Jaume Graells.

Les quotes dels casals d’estiu són la partida més voluminosa dels ingressos no declarats en els pressupostos que es presentaven per optar a les subvencions que assenyala la UDEF. No obstant, també hi apareixen altres ingressos, en quantitats més petites, per formacions d’àrbitres, monitors o tècnics esportius.

Contracte d’arbitratges a Cornellà

En declaracions als periodistes, l’advocat Enrique Leiva, que representa l’acusació popular exercida per L’Hospitalet en Comú, ha explicat que en les compareixences d’avui també s’ha tractat el contracte d’arbitratges que el Consell Esportiu va formalitzar el 2018 amb l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) i pel qual es va demanar un crèdit i un aval.

«Hi va haver una suposada falsedat en una acta de la junta directiva del Consell per poder formalitzar les autoritzacions i apoderaments necessaris perquè alguna persona anés davant notari i constituís un aval que s’havia de presentar a l’Ajuntament de Cornellà per poder portar a terme aquest contracte d’arbitratges. I, d’altra banda, per contractar una pòlissa de crèdit a favor del Consell Esportiu», ha relatat l’advocat de l’acusació.

Notícies relacionades

Segons Leiva, els investigats han defensat que l’objectiu del contracte era que el Consell tingués liquiditat. Sobre aquests fets, l’advocat ha explicat que la jutge ha obert una peça separada i que s’ha inhibit en favor dels jutjats de Cornellà, que encara han de pronunciar-se sobre si accepten el cas.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO