El Periódico de L'Hospitalet
Reclam de la ciutat
Marín exigeix al Govern que integri a la xarxa pública l’Acadèmia Cultura
La comunitat educativa, amb el recolzament de CCOO, ha anunciat mobilitzacions després que Educació desestimés les propostes del consistori i les famílies de l’Hospitalet
L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), Núria Marín, ha exigit aquest dimarts al Govern que integri a la xarxa pública l’escola concertada Acadèmia Cultura de la ciutat, una opció que el Departament d’Educació va desestimar la setmana passada. Marín ha participat en una trobada de la comunitat educativa de l’Acadèmia Cultura amb representants polítics, entre els quals també hi havia els diputats del Parlament Esther Niubó (PSC) i Joan Carles Gallego (comuns).
«Si bé en aquests moments no tenim una solució per assegurar la continuïtat del centre, no penso llançar la tovallola. Continuarem exigint al conseller d’Educació, al president de la Generalitat, als grups polítics i a qui faci falta que aquest centre segueixi obert al barri», ha afirmat Marín, en un comunicat del consistori.
Després de la denegació de la integració, anunciada arran que el departament constatés que l’edifici no compleix els requisits necessaris, la conselleria ha proposat crear un nou centre públic als barracons que l’Escola Ernest Lluch de l’Hospitalet deixarà lliures aquest curs i ampliar l’oferta d’ESO de l’Institut Eugeni d’Ors, a la mateixa zona educativa on es troba l’Acadèmia Cultura.
No obstant, l’alcaldessa ha explicat que l’ajuntament està insistint a la conselleria que la solució per garantir l’escolarització de tot l’alumnat i la continuïtat del projecte de l’Acadèmia Cultura és integrar el centre a la xarxa pública i mantenir els llocs de treball del professorat.
Anunci de mobilitzacions
Marín ha afirmat que no es tracta d’un «caprici», sinó d’«una necessitat per als nens i nenes, les famílies i el barri i per al col·lectiu de 25 professors que avui estan preocupats perquè el seu futur depèn que no tanqui el centre».
La comunitat educativa de l’escola, amb el recolzament de CCOO, ha anunciat una sèrie de mobilitzacions davant la decisió del Departament d’Educació, anunciada la setmana passada, de desestimar la integració del centre a la xarxa pública, perquè «no es compleixen les condicions necessàries quant a la idoneïtat de les instal·lacions, tal com determinen els informes tècnics, al no ser viable la seva continuïtat a l’emplaçament actual».
330 alumnes
Situada al barri de Collblanc-La Torrassa i amb més de 70 anys d’història, aquesta escola, que té uns 330 alumnes i uns 25 professors, va estar a punt de tancar el curs passat, quan l’Arquebisbat de Barcelona, propietari de l’immoble, va decidir rescindir el contracte de lloguer per impagament i falta de manteniment als edificis.
Notícies relacionadesLlavors, després de la mobilització de la comunitat educativa i la mediació de l’Ajuntament de l’Hospitalet, l’arquebisbat, la direcció del centre i el Departament d’Educació van arribar a un acord per a la continuïtat de l’escola durant aquest curs 2021/2022 i per sol·licitar la seva integració a la xarxa pública, que ara s’ha desestimat.
Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín