El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Dades i context local

Les ciutats metropolitanes, davant la setena onada de covid: més contagis, però més lleus

Les últimes dades a les grans ciutats del Barcelonès, del Baix Llobregat i del Vallès mostren un augment de positius, però no d’hospitalitzacions

  • Barcelonès: les grans ciutats registren augment de contagis

  • Baix Llobregat: els ingressos per coronavirus es mantenen

  • Vallès: les hospitalitzacions baixen lleugerament

2
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +
Elena Martínez
Elena Martínez

Periodista

ver +

Durant l’abril, la incidència acumulada del coronavirus –casos confirmats per cada 100.000 habitants– en els últims 14 dies (IA14) va pujar a Espanya un 47%. Aquesta tendència a l’alça de contagis ha portat els epidemiòlegs a parlar d’«inici» o, en el seu cas, imminència, de la setena onada covid, que avui ja és el centre de la conversa pública.

Barcelona i la seva àrea metropolitana no són una excepció a la tendència de l’augment de contagis, si bé són més lleugers, durant les últimes setmanes. Segons dades de la Generalitat de Catalunya, la capital catalana ha registrat un increment de la incidència acumulada a 14 dies fins sobrepassar a principis de maig els 300 casos confirmats per cada 100.000 habitants en relació amb els 220 casos a data del 9 d’abril. La dada d’ingressos hospitalaris, no obstant, es manté actualment en nivells similars als d’abril.

Més enllà de Barcelona, ¿com encaren les grans ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona, on viuen 3,2 milions de catalans, la pròxima setena onada de covid?

Barcelonès: totes les ciutats registren augment de contagis

En comparació amb dades de l’inici d’abril, les dades de principis de maig indiquen que els grans municipis del Barcelonès han registrat un increment dels casos confirmats en els últims 14 dies.

Per exemple, Santa Coloma de Gramenet ha passat de 129,2 casos acumulats per cada 100.000 habitants (9 d’abril) a 244 (2 de maig). És també el cas de Barcelona, Badalona i l’Hospitalet de Llobregat, on el risc de rebrot s’ha duplicat l’últim mes.

Baix Llobregat: els ingressos es mantenen

Les xifres als hospitals del Baix Llobregat no han variat a l’abril respecte a mesos anteriors. Així ho confirmen des de l’Hospital de Viladecans: «No s’ha notat un augment respecte a les últimes setmanes», expliquen fonts del centre. El Prat de Llobregat és el municipi on hi ha més ingressos per coronavirus a la comarca, segons les últimes dades publicades pel Departament de Salut.

Vallès: les hospitalitzacions baixen lleugerament

Notícies relacionades

Al Vallès, a diferència dels contagis, els ingressos per covid han baixat en les últimes setmanes i es mantenen més alts a Sabadell i Terrassa, les dues ciutats més poblades de la comarca. Segons les últimes dades, Sabadell va registrar 18 persones ingressades, mentre que fa un mes n’hi havia 22.

A la cocapital vallesana, Terrassa, la dinàmica és similar: ara hi ha 29 ingressats mentre que el mes passat n’hi havia 31, tot i que a mitjans d’abril n’hi va haver 48. A Rubí actualment hi ha 4 ingressats en comparació als 10 que n’hi havia feia un mes.

Temes:

Coronavirus