El Periódico de L'Hospitalet
«Prou ciment, més vida»
La Plataforma SOS Baix Llobregat irromp en el ple de l’AMB protestant en contra del PDU metropolità
El portaveu, Xavier Pedrós, reclama a l’Àrea Metropolitana un PDU «que desclassifiqui tots els sectors agraris i naturals amenaçats»
La Plataforma SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet, composta per una trentena d’entitats que advoquen per moratòries urbanístiques als seus respectius municipis, s’ha dirigit durant l’últim ple de l’Àrea Metropolitana de Barcelona al Consell Metropolità per expressar la seva preocupació i el seu desacord pel procés d’elaboració del Pla director urbanístic metropolità (PDUM).
El portaveu de la plataforma, Xavier Pedrós, ha agafat la paraula en el torn obert i ha desplegat una pancarta on es podia llegir «PDUM, prou ciment, més vida» per reclamar a l’entitat metropolitana un PDU «que desclassifiqui tots els sectors agraris i naturals amenaçats». SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet s’ha dirigit als grups polítics presents per canviar «de manera dràstica» el plantejament del Pla i els ha reclamat que apostin per «protegir el poc territori que ens queda lliure de ciment» i que apostin per «la conservació i restauració del patrimoni natural».
La plataforma ha volgut deixar clar el seu descontentament amb el procés participatiu de l’elaboració del PDUM, que consideren que ha sigut «totalment insuficient», ja que segons SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet van presentar diferents al·legacions, «sense cap resposta», en què constataven que els treballs tècnics i la voluntat política «no recollien la realitat del context socioambiental actual».
Pla director urbanístic metropolità
Pla director urbanístic metropolitàActualment, l’AMB està elaborant el PDUM, ja que l’actual està basat en el Pla general metropolità (PGM), aprovat el 1976, en vigència des de fa més de 40 anys. Des d’aquesta plataforma han volgut incidir en el problema de l’actual plantejament urbanístic, que permet uns 70.000 pisos nous als municipis metropolitans del Baix Llobregat a «terrenys» que actualment són agrícoles o naturals.
Segons les previsions de l’AMB, el PDUM s’aprovaria inicialment aquest desembre, i es revisarien uns quants sectors, «però no la majoria dels projectes polèmics», un fet insuficient, segons indica la plataforma. Pedrós, durant el ple, ha afirmat que si es confirmés aquesta previsió «seria una catàstrofe» per a l’àrea metropolitana, «perquè es perdrien 40 anys més per fer un plantejament urbanístic veritablement sostenible».
Notícies relacionadesLa plataforma ha recordat en un comunicat que ja hi ha sectors «amenaçats per l’urbanisme amb un elevat valor natural», i ha posat com a exemples la lluita eterna del Pla de Ponent de Gavà, el projecte Can Guardiola i Oliveretes a Viladecans, Cosint Barris a Sant Boi o Colònia Güell a Santa Coloma de Cervelló. També n’ha mencionat d’altres de «gran valor agrari» com Els Joncs a Gavà, Ribera-Salines a Cornellà o l’històric Cal Trabal a l’Hospitalet.
Més notícies del Baix Llobregat i l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- El PPE mostra la seva "preocupació" per l’estat de dret a Espanya
- Feijóo i el risc de recolzar Mazón
- Sánchez lloa el socialisme de Page tot i les seves diferències
- Isabel Rodríguez: "Sense allotjaments turístics, l’augment de l’oferta contindrà els preus"
- Alexia salva el Barça de l’empat en l’últim minut a Bilbao