El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Conciliació familiar

El Col·legi de Metges distingeix la flexibilitat horària del personal del CAP Gornal de l’Hospitalet

El Col·legi de Metges distingeix la flexibilitat horària del personal del CAP Gornal de l’Hospitalet

ICS

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Col·legi de Metges de Catalunya ha distingit el model de jornades flexibles dels treballadors del CAP Gornal de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), la direcció del qual ha sigut capaç de «revertir el dèficit de sanitaris i convertir-se en un exemple de conciliació per al personal». L’entitat ha destacat que aquest model horari és una bona manera de «captar i fidelitzar els professionals» a la primària, on sovint pocs professionals han de fer front a grans càrregues de treball.

Segons ha informat aquest dimecres l’Institut Català de la Salut (ICS), la direcció del centre d’atenció primària del Gornal va decidir oferir jornades laborals amb les hores assistencials concentrades en tres, quatre i cinc dies, un model que va ser acordat amb els treballadors i que ha ajudat a «millorar tant l’ambient de treball com l’atenció a la població». «De fet, una vegada es va implantar el nou model, es va completar la plantilla al 100% en tan sols quatre setmanes», han destacat.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

La reorganització dels horaris va ser idea de l’equip directiu del CAP davant el dèficit del 40% de metges de família que el centre arrossegava des de feia mig any.

Per aplicar els canvis es va tenir en compte que la jornada laboral d’un metge de l’ICS és de 37,5 hores setmanals, de les quals 25 estan destinades a l’atenció assistencial des del CAP, mentre que la resta d’hores es destinen a les reunions, la redacció d’informes, trucades a pacients, entre altres tasques.

Teletreball i conciliació

Notícies relacionades

La direcció va proposar concentrar les 25 hores assistencials en què passen consulta perquè la resta de la jornada laboral els metges puguin escollir teletreballar, una opció que afavoreix la conciliació familiar.

Abans de posar en marxa la iniciativa, la direcció del CAP va consultar a les associacions de veïns del barri, que van donar suport a la reorganització horària si això suposava augmentar els professionals especialitzats del centre. Dels usuaris consultats, un 70% va reconèixer que hi havia millores administratives i el 100% va dir que notava millores en l’atenció rebuda, assegura el comunicat.