El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

A l’Audiència Provincial de Barcelona

Dos exregidors de l’Hospitalet reconeixen un delicte d’apropiació indeguda en el primer judici del cas Consell Esportiu

Alcázar i Plaza són condemnats a nou mesos de presó i tornen els 47.000 euros cobrats com a indemnització per un acomiadament

CONTEXT | La Justícia decidirà si dos exregidors de l’Hospitalet van simular un acomiadament en el Consell Esportiu local per estafar 47.000 euros

Cristian Alcázar, exteniente de Alcaldía de LHospitalet, en el centro, entre familiares en la Audiencia Provincial de Barcelona.

Cristian Alcázar, exteniente de Alcaldía de LHospitalet, en el centro, entre familiares en la Audiencia Provincial de Barcelona. / Marc Asensio

2
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

El primer judici pel Cas Consell Esportiu de l’Hospitalet de Llobregat s’ha saldat aquest dimarts 18 de febrer amb una conformitat entre les parts a l’Audiència Provincial de Barcelona. Cristian Alcázar i Cristóbal Plaza, extinent d’alcaldia i exregidor socialistes de l’Ajuntament de la gran ciutat catalana, han reconegut haver comès delictes d’apropiació indeguda i contra la Seguretat Social, pels quals se’ls condemna a nou mesos de presó cada un. Els exedils no seran privats de llibertat per no tenir antecedents penals. Al seu torn, el magistrat ha contemplat un atenuant en la pena a l’haver abonat els exedils ja la responsabilitat civil que les acusacions els reclamaven: 47.174,62 euros d’una indemnització i 6.486,96 euros més d’una prestació d’atur.

Els condemnats han driblat així l’acusació per un delicte estafa a càrrec de la Fiscalia i fins i tot de malversació –que implicaria corrupció– que demanaven els Comuns, també personats com a acusació. El tipus penal més greu pel qual se’ls condemna, l’apropiació indeguda, és definida pel Codi Penal com un delicte basat en l’apropiació, en aquest cas de diners, «que haguessin rebut en dipòsit, comissió, o custòdia, o que els haguessin sigut confiats en virtut de qualsevol altre títol que produeixi l’obligació d’entregar-los o tornar-los».

Notícies relacionades

L’import econòmic a què fa referència la condemna és una indemnització de 47.174,62 euros rebuda per Plaza al ser acomiadat a finals del 2016 del Consell Esportiu de l’Hospitalet (CELH), entitat privada i sense ànim de lucre però presidida pel llavors tinent d’alcaldia, Cristian Alcázar. Segons l’acusació de Fiscalia, els ara condemnats «van concertar voluntats» a fi de, sota el pretext de posar fi a la relació laboral que unia Plaza amb el CELH, aconseguir a Plaza un «indegut benefici econòmic».

Cristóbal Martell, advocat d’Alcázar, vincula l’acceptació dels fets amb una qüestió formal i no de fons. En aquest sentit, el togat explica a EL PERIÓDICO que els condemnats «són conscients que la documentació [relativa a la indemnització percebuda per plaça] no era la correcta», mentre no es va exposar en l’Assemblea General del Consell Esportiu ni es va fer constar en els seus comptes. No obstant, Martell assenyala que «l’amortització del lloc de Plaça sí que es va fer correctament», ja que posteriorment va ser cobert per l’actual director del CELH, Eduard Galí, i la plaça d’aquest es va acabar amortitzant.

Temes:

Ajuntaments