CRÒNICA DES DE BERLÍN
Gegants i capgrossos a Alemanya
Als berlinesos els ha tocat aquest any un maig juganer amb més pluja que sol i amb nits dignes de l'octubre més rebel. Malgrat això, la ciutat sembla haver demanat una treva a la inestabilitat per poder celebrar com cal un dels seus festivals de carrer més emblemàtics: el Carnaval de les Cultures que aquesta setmana ha complert 15 primaveres com 15 sols.
Des dels seus inicis fins avui, aquest festival, que durant quatre dies converteix els carrers de Kreuzberg enbarrisllatins, africans, orientals i eurasiàtics, ha passat de comptar amb uns 2.500 participants a 48.000 i de 50.000 visitants a milió i mig. Un èxit que és també el de la multiculturalitat d'una ciutat en què conviuen persones procedents de més de 100 països diferents. I és que, encara que no falten els crítics que veuen molt folklore i poc fons en tot l'assumpte, el cert és que ni el Myfest de l'1 de maig, ni l'extingida Love Parade ni cap altre de les desenes de festivals que acull la capital alemanya cada any aconsegueix reunir tanta gent diferent en tan bon ambient.
Notícies relacionadesEl punt culminant, la desfilada del diumenge previ al dilluns de Pentecosta, ja és tot un clàssic. Des del migdia carrosses de diferents nacions o cultures desfilen per la ciutat, les primeres, més tradicionals, mostrant els seus vestits i costums regionals. Les últimes, més gamberres, arrosseguen centenars de joves a ritme de techno i hip-hop. Així, en unes hores, un escolta cants regionals de països dels quals no havia sentit parlar mai, balla samba entre plomes i purpurina i escolta punxar el discjòquei de moda. Per a tots els gustos, vaja. De lloc n'hi ha per al que vulgui i pugui gastar-se els entre 2.000 i 3.000 euros que costa decorar les carrosses apropiadament. Que l'hi diguin si no als catalans de Berlín, que aquest any s'han fet un forat en el carnaval per primera vegada. Amb l'única geganta resident a Alemanya, l'emperadriu Elisabeth Christine, escortada pels seus capgrossos i el grup de gralles de Corbera de Llobregat, els catalans es van fer un lloc entre les primeres carrosses de la desfilada.
I hi ha la barreja de menjars exòtics i caipirinhes. Per sort, el dilluns de Pentecosta és festiu.
- Informe de l’OCDE Espanya, entre els sis països on els fons de pensions es desinflen
- L’empresa de l’autocar sinistrat va fer fallida i l’amo anava per lliure
- Elena Manzano: "Cal trencar la premissa que Catalunya dona i Extremadura rep"
- Estrena a TV3 ‘Et faran un home’ relata les vexacions sofertes en la mili
- EIX EN TRANSFORMACIÓ Collboni fitxa Joan Oliveras com a president del consell per a la Rambla
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Televisió Una soltera abandona la seva cita a 'First Dates' després de les preguntes a les quals va ser sotmesa: "A mi em sembla un escàndol"
- A València Condemnats per contractar un sicari que va morir en un accident de moto quan anava a matar la seva víctima
- Club Entendre + Animals i plantes Molsa, vesc i grèvol: tres plantes protegides per les quals et poden multar
- Junts per Catalunya Per què Pujol torna al pujolisme