DESPRÉS DE L'APROVACIÓ DE LA LLEI A L'ARGENTINA
Primer matrimoni gai a Sud-amèrica
Un actor i un representant d'actors es casen a Buenos Aires després d'una convivència de 34 anys
Alejandro Vanelli, a l’esquerra, i Ernesto Larrese es besen, després del casament celebrat a Buenos Aires. /
L'actor Ernesto Larrese i la seva parella, el representant d'actors Alejandro Vannelli, han segellat avui tres dècades de relació i molts anys de lluita per veure reconeguts els seus drets i s'han convertint en el primer matrimoni entre persones del mateix sexe emparat per la llei a l'Argentina.
Larrese i Vannelli, un conegut representant d'actors que té una filla i dos néts, s'han donat avui l'històric 'sí', amb el tradicional intercanvi d'aliances en una concorreguda cerimònia celebrada en un registre civil de Buenos Aires.
Han estat presents una nodrida representació del col·lectiu homosexual, familiars, nombrosos periodistes i famosos actors, que van exercir de testimonis amb les germanes de la parella.
Els contraents, en parella des de fa 34 anys, tenien inicialment torn per casar-se el 13 d'agost, però com a reconeixement a la seva combativa lluita, el registre civil va aprovar avançar el seu torn perquè poguessin protagonitzar el primer casament homosexual després de la sanció de la norma nacional, pionera a Sud-amèrica.
"Qualsevol fòbia es cura amb amor"
"Estic molt emocionat. És un moment tan meravellós. Només tinc paraules d'agraïment", va celebrar Vannelli, de 61 anys, sense poder contenir les llàgrimes. A "tots els homofòbics els dic que estiguin tranquils, que no passarà res que els perjudiqui a ells, no tenen res a témer. Qualsevol fòbia es cura amb amor. I el que ve és més amor, més igualtat, i això no pot ser més que positiu", va afirmar Larrese.
Els contraents, actius militants de la Federació Argentina de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Trans, van elegir per formalitzar la seva relació el mateix registre civil que tres anys abans els havia denegat la seva sol·licitud, cosa que els va portar a iniciar una apel·lació que va arribar fins a la Cort Suprema de Justícia.
La presidenta de les federació, María Rachid, ha celebrat avui, molt emocionada, que fossin ells, els primers que van presentar una apel·lació al país per poder-se casar, el juny del 2007, els que hagin pogut estrenar el reconeixement legal pel qual havien lluitat tant.
Més enllaços matrimonials
Notícies relacionadesEn una petita localitat del nord del país, Miguel Ángel Calefato, jubilat de 65 anys, i José Luis Navarro, arquitecte divorciat, de 54, seran els pròxims a casar-se avui, després de 27 anys de relació i convivència, mentre que demà ho faran tres parelles d'homes més en diferents punts del país.
Abans de la reforma legal, nou persones s'havien casat al país mitjançant habilitacions judicials, encara que alguns dels enllaços van ser anul·lats posteriorment i estan pendents d'apel·lació.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia