Els protagonistes rebels
ABDUL WAHAD: «Sóc molt feliç de ser lliure»
Abdul i Mahmud han agafat les armes i han lluitat per la revolució contra el règim de Gaddafi. Ahmed s'enfureix per la caiguda del coronel que ha estat destronat. Mehdi lamenta que el seu germà encara defensi el dictador amb bales. Líbia encara no és, ni de bon tros, un poble unit. És un poble en guerra amb ell mateix. Els dos bàndols s'expliquen.

Abdul Wahad.
«Sóc molt feliç perquè, finalment, hem aconseguit ser lliures. Som un sol poble amb un sol cor, Trípoli», comenta Abdul, desmarcant-se de les teories postgaddafistes que creuen que la situació desembocarà en una guerra de tribus o d'ètnies després de l'enderrocament del règim. Als seus 32 anys arrossega les imatges d'un pare empresonat per les seves idees polítiques i d'una mare que ha subsistit amb una economia precària.«Hem patit molt», rememora. Per això no li ha importat convertir-se en màrtir durant el desenvolupament d'aquest aixecament armat.«Em sento orgullós d'haver defensat aquesta capital i haver entrat a Bab al-Azizia», continua el rebel per després descriure com es va produir l'assalt:«Érem més de 100 i vam començar a disparar fins a rebentar el lloc. ¿Has estat allà? ¿Has vist el que hem fet?»
Abdul protegeix des de dimarts passat una de les propietats de Muammar al-Gaddafi. Una escala permet pujar per la porta de la luxosa casa i veure l'ostentós lloc on, segons la seva anàlisi,«Gaddafi jugava amb els dòlars del nostre petroli».
Notícies relacionadesAbdul espera que els joves libis s'afegeixin a les files de la revolució per donar-la per acabada amb una última batalla que s'està entaulant als voltants de l'aeroport i la conquista del qual marcarà el final de la presa de Trípoli.
«A mi no m'han agradat mai les armes, però eren necessàries per a la nostra causa. Em vaig llicenciar en logística i no he pogut dedicar-me mai al que sé. Ara m'han donat una arma amb què lluito per poder construir un sistema lliure i democràtic», manifesta l'opositor, que exposa un concepte clar del que és la democràcia.«Quan s'acabi la revolució vull casar-me i iniciar el procés de construcció del país per poder votar en unes eleccions que ens proporcionin un president que sigui elegit per tothom», explica.
- SUCCESSOS ‘Lock-picking’, el nou sistema per obrir cases sense forçar panys amb què bandes de georgians roben a Espanya
- Dol als fogons Mor Montse Guillén, la pionera que va triomfar als EUA amb la cuina catalana
- BCN busca la fórmula per insuflar una nova vida a la seva plaça més dura
- Religió Mor Francesc, el papa que va arribar de «la fi del món» i que ha volgut portar l’Església al segle XXI
- ‘Tot el camp és un clam...’
- ELS LESIONATS DEL BARÇA Lewandowski s’allunya de la Copa i Ter Stegen «ja està llest» per reaparèixer
- Helicobacter pylori: així són els símptomes de la infecció que afecta la meitat de la població
- Llars espanyoles Tornen els plats de Duralex: un conegut supermercat ven la clàssica vaixella amb nous dissenys
- Oferta d’ocupació El treball que sempre havies somiat: 1.000 euros a la setmana per provar platges i explicar-ho
- ENTREVISTA Isabel Celaá, ambaixadora davant la Santa Seu: «Al Papa no li agradava ser qualificat com a progressista ni com a conservador»