El sostre de NY arriba als 381 metres d'altura

La torre de la Llibertat ja és la més alta de Nova York

La torre principal del World Trade Center superarà avui l'emblemàtic Empire State si no es té en compte l'antena de l'edifici construït el 1931

La Torre 1 del World Trade Center, ara més alta que l’Empire State, s’aixeca sobre el Memorial de l’11 de Setembre de Nova York.

La Torre 1 del World Trade Center, ara més alta que l’Empire State, s’aixeca sobre el Memorial de l’11 de Setembre de Nova York. / Mark Lennihan (AP)

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

La principal torre del nou World Trade Center (WTC), també coneguda com torre de la Llibertat, el gratacel que s'està construint allà on van caure les Torres Bessones, ja és l'edificació més alta de Nova York i supera l'Empire State Building. Això és així si no es té en compte l'agulla de l'edifici construït el 1931. Els puristes diuen que les antenes no s'han de comptabilitzar a l'hora de determinar l'altura d'un edifici.

"Aquest dilluns, la Torre 1 del World Trade Center serà l'edifici més alt de Manhattan, i eclipsarà l'Empire State Building", ha assegurat en aquest sentit el director executiu de l'Autoritat Portuària de la ciutat al New York Post. Tot i així, fins a finals de 2013 o inicis del 2014 no es preveu que estigui acabada.

De moment, la Torre de la Llibertat té el 55% de l'espai d'oficines ocupat i el pressupost de la construcció completa del nou complex del WTC puja a 14.800 milions de dòlars.

El nou terrat del 'skyline' de Nova York

Una vegada estigui completada, la Torre 1 del WTC dominarà l'horitzó novaiorquès amb els seus 104 pisos i 541 metres d'altura, que equivalen a 1.776 peus, una xifra carregada de simbolisme perquè aquest va ser l'any en què les Estats Units es van independitzar formalment de l'Imperi Britànic.

Notícies relacionades

Llavors serà la torre més alta de Nova York i superarà els 442 metres de la Torre Willis (abans Torre Sears) de Chicago, i es convertirà en el tercer edifici més alt del món.

A més, el gratacel comptarà amb un terrat situat a una altura de 417 metres, exactament la mateixa que tenien les Torres Bessones que, fins que van ser destruïdes pels atacs terroristes de l'11-S del 2001, eren les més altes de la Gran Poma des de la seva construcció el 1972.