'MORNING GLORY' BICOLOR

Els turistes canvien el color d'una piscina termal de Yellowstone

Les monedes de la sort que hi tiren els visitants han fet que l'aigua hagi passat de blava a un verd groguenc

Les monedes acumulades durant anys a la piscina natural Morning Glory de Yellowstone n’han canviat el color de l’aigua. / YOUTUBE / THEBROWNWELSH

1
Es llegeix en minuts

Fa unes dècades, les aigües termals de la piscina 'Morning Glory', al parc de Yelowstone (EUA), eren d'un blau profund. Avui són una barreja d'un verd groguenc. L'acció dels turistes en té la culpa. En concret, les milers de monedes llançades per això a la recerca d'un conjur per invocar la sort. 

Segons informa 'The Independent', l'aigua que en la dècada dels 50 presentava una tonalitat de blau profund ha passat a un color estrany, entre verd i groc. La piscina 'Morning Glory', a la conca superior del guèiser del parc nacional de Yellowstone, ha canviat de manera dràstica de tonalitat a causa de l'acumulació de monedes, però també d'escombraries i residus naturals.

Les monedes han format un embús monumental i han bloquejat parcialment la font subterrània de calor. En conseqüència, la temperatura de l'aigua i, per tant, el tipus de bacteris de la piscina s'han reduït, i hi han aparegut nous microorganismes que abans no hi vivien.

COM UNA FLOR BLAVA

Notícies relacionades

Ara que ha canviat de color, el nom de la piscina ja no s'ajusta a la realitat, ja que el nom de 'Morning Glory' és degut a l'apecte que abans tenien les seves aigües, amb el color de la flor del mateix nom en anglès (glòria del matí, traduït).

I és que el parc de Yellowstone rep cada any uns tres milions de turistes, i la majoria compleixen amb la tradició de llançar monedes de la sort a la piscina termal.

Temes:

Piscines