Els joves es decanten pel 'no', mentre que els votants de més edat marquen la casella del 'si'
La jornada electoral es desenvolupa en tranquil·litat i sense incidents, tot i l'elevat grau de polarització del vot
Els col·legis electorals a Grècia han registrat durant tot el dia una notable afluència de votants, encara que sense arribar a formar-se cues. La jornada electoral està transcorrent amb normalitat i sense incidents. Les enquestes informals realitzades pels periodistes als electors semblaven confirmar la tendència que s'observava en els sondejos. El vot juvenil es decanta per recolzar el primer ministre Alexis Tsipras, marcant la casella de l''Oxi' (no), mentre que els adults mostren una preferència pel 'Nai' (sí).
J. Brouma, observadora de la campanya pel vot negatiu al col·legi electoral de l'Escola Secundària 14, ha confirmat que l'afluència de ciutadans és fins i tot més gran que en les últimes eleccions, en què Syriza va obtenir la victòria, el gener passat. "Estem molt satisfets, perquè com més gent, més democràcia", ha declarat. Sense atrevir-se a donar un pronòstic sobre el que succeirà quan comenci el recompte, es descarta que un vot negatiu signifiqui abandonar la moneda única europea. "Només volem un millor acord", ha dit.
En el primer pis del mateix col·legi electoral, Evangelis Kamiranis no té manies a revelar que ha marcat la casella de l''Oxi'. "La principal diferència entre el 'sí' i el 'no' és la dignitat, hem de dir a Europa que ja està bé. Pel bé, no només de Grècia, sinó de tot el continent", ha assegurat. No ha perdut la seva feina com a conseqüència de la crisi, encara que sí que ha vist el seu salari reduït. "Tsipras és el primer ministre més honest que ha tingut Grècia en 40 anys", ha dit.
Més patiment per a Grècia
Notícies relacionadesA l'Escola Elemental 35 del carrer Koletti, al mateix centre d'Atenes, l'afluència de votants a mig matí era similar a la de les últimes eleccions. Dimitra Gallanakis, en un anglès amb un marcat accent australià, poc abans de dipositar la papereta a l'urna, encara no havia decidit el sentit del seu vot. "Tant el 'no' com el 'sí' impliquen més patiment per a Grècia". Ella sí que creu que el seu país es veuria abocat a abandonar la moneda única si triomfa el 'no'. "No volia que hi hagués un referèndum, no tenim la informació necessària per votar sobre un fet tan transcendent", ha declarat aquesta dona, que va tornar d'Austràlia quan era petita.
Juan Emanuelidis, en un perfecte castellà amb marcat accent argentí, tem les conseqüències per al país en el cas que triomfi el 'no', i dibuixa alguns paral·lelismes amb les crisis financeres que ha viscut el seu segon país. "La dignitat està molt bé, però jo vaig perdre a Argentina com a conseqüència del 'corralito' 26.000 dòlars. Dels meus estalvis només en vaig poder salvar 6.000", ha recordat. Juan s'ha decantat pel 'sí', encara que tem les conseqüències de la victòria de l'opció contrària.
- Melania Trump, la discreta primera dama
- Els consells de Maria José Valiente, psicòloga i col·laboradorada de SanaMent Sis eines per tornar a la normalitat després de les festes de Nadal
- Juan y Medio inaugura avui la sisena temporada de ‘Lo de Évole’
- Exuberant ball català a NY
- Milo J: aquí hi ha artista