MATANÇA A SAN BERNARDINO
L'autor del tiroteig de Califòrnia va estar en contacte amb sospitosos de terrorisme
L'FBI troba un arsenal de bombes casolanes i munició de diversos calibres a casa de Syed Farook i Tashfeen Malik
Quan encara no estan clars els motius que van portar Syed Rizwan Farook, de 28 anys, i la seva dona, Tashfeen Malik, de 27, a perpetrar una matança a San Bernardino (Califòrnia), amb el resultat de 14 morts i una vintena de ferits, l'FBI està analitzant els vincles que Farook va tenir amb persones sospitoses de terrorisme investigades als EUA.
Fonts oficials de Washington coneixedores de la investigació han afirmat que no hi ha evidències d'una relació directa entre els autors del tiroteig de Califòrnia i algun grup terrorista internacional com pot ser Estat Islàmic. No obstant, una altra font oficial del Govern dels EUA ha assegurat a l'agència Reuters que l'FBI té informació que indica que Farook va estar en contacte amb individus que havien sigut investigats per aquesta agència federal i que almenys un d'aquests contactes de Farook estava en un país estranger.
La policia està revisant els correus i comunicacions electròniques de la parella per veure si tenien relació amb sospitosos de terrorisme o amb webs o xarxes socials gihadistes.
El que de moment sí sembla clar és que la massacre va ser planificada, veien l'arsenal que la policia ha trobat a casa de la parella. Farook i la seva dona guardaven dos rifles d'assalt, dues pistoles semiautomàtiques, milers de peces de munició de diversos calibres, una dotzena de bombes artesanals i material per fabricar explosius. Totes les armes van ser comprades legalment. Les pistoles les va adquirir el mateix Farook però els rifles van ser comprats per una tercera persona no relacionada amb els fets, segons ha explicat la policia.
arsenal rifles d'assalt munició bombesMUSULMÀ DEVOT
Notícies relacionadesFarook havia nascut als EUA, fill d'una parella d'immigrants del Pakistan, mentre que la seva dona era pakistanesa resident a l'Aràbia Saudita. Malik va entrar als EUA amb passaport pakistanès i un visat com a "promesa" de ciutadà nord-americà, segons ha informat l'FBI. La parella va entrar junta al país el juliol del 2014 després d'un viatge que va incloure una estada al Pakistan.
El director del Centre Islàmic de Riverside, mesquita a la quale Farook va anar regularment durant dos anys, descriu l'assaltant com un devot musulmà que va fer el pelegrinatge a la Meca fa uns anys i que va celebrar a la mesquita el seu banquet de noces. "El seu nivell de fe era molt alt", explicava l'imam, Mustafa Kuko. "Era una persona molt callada, pacífica, mai va tenir una discussió amb ningú". Del 2012 al 2014, Farook assistia a les pregàries del matí i la tarda fins que de sobte va deixar de venir, recorda Kuko.
- Tomé tensa la selecció
- La xacra de la corrupció Sánchez desafia Aldama a presentar proves i titlla de "fals" el seu relat
- El problema de l’habitatge El lloguer de temporada creix el doble de ràpid a Barcelona que a Madrid
- Urbanisme La nova ronda de Sant Antoni provoca embussos d’autobusos
- Champions League Kika enlluerna en un Barça màgic
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- BAGES Construir amb llistons de fusta solidaris
- ANOIA Jorba celebra un mercat de productes de proximitat
- Ruta per la DO EMPORDÀ Perelada, temple del vi