RESTRICCIONS A L'ÀSIA CENTRAL

El Tadjikistan prohibeix el Nadal

El Ministeri d'Educació ha vetat la instal·lació d'arbres de Nadal, imatges de Pares Noel, la celebració d'àpats amb motiu de les festes i l'entrega de regals als col·legis

myakovenko32221615 a man  dressed as ded moroz  takes part in a festi151222132122

myakovenko32221615 a man dressed as ded moroz takes part in a festi151222132122 / EDUARD KORNIYENKO

1
Es llegeix en minuts
MARGARYTA YAKOVENKO / BARCELONA

El Ministeri d'educació del Tadjikistan ha prohibit la instal·lació d'arbres de Nadal, la celebració d'àpats amb motiu de les festes i l'entrega de regals a totes les escoles del país. 

El Tadjikistan, una antiga república soviètica de l'Àsia Central on la població és majoritàriament musulmana, ja havia introduït el 2013 restriccions per a l'organització de vetllades festives i l'ús de la imatge del Pare Noel, (que no podrà aparèixer a la televisió), considerat de tradició catòlica. Però fins ara, les prohibicions mai havien anat tan lluny.

"La tala d'arbres, la seva instal·lació i decoració, l'ús dels focs artificials, els àpats festius i l'entrega de regals amb motiu de l'any nou, queden prohibits en totes les institucions educatives", diu el decret que ha sigut publicat pel Govern aquest dimarts.

LA GRAN FESTA DE L'ANY

A l'antiga Unió Soviètica, la celebració del cap d'any i el començament del nou, es considera la festa més important de l'any. La nit del 31 de desembre la família es reuneix per sopar, tal com es fa als països catòlics durant la nit del 24 de desembre, i l'1 de gener, els nens corren a obrir els seus regals col·locats sota de l'arbre de Nadal.

La celebració ve acompanyada de festes que s'organitzen als col·legis, que també inclouen l'arribada del Pare Noel i l'entrega de regals. Aquest any, els nens del Tadjikistan hauran de fer-se a la idea que els regals de cap d'any han quedat prohibits.

Notícies relacionades

Mentre a totes les places de les capitals de les exrepúbliques soviètiques enormes arbres avets ja s'han instal·lat i decorat, a Duixanbe, la capital, l'arbre serà instal·lat pocs dies abans de l'any nou, per ser retirat quan comenci el 2016.

La nit del 31 de desembre del 2011, un home vestit de Ded Moroz, el personatge de les exrepúbliques soviètiques que equival al Pare Noel occidental, va ser apunyalat fins a la mort per tres desconeguts a prop de casa seva, a Duixanbe. La policia va declarar en el seu moment que els atacants havien actuat sota els efectes de les drogues i no per motius religiosos.