El fabulós patrimoni dels Blair: 10 cases i 27 pisos
Les propietats de la parella provoquen indignació en un país on els joves a penes es poden pagar un lloguer
epons24164835 former british prime minister tony blair and his w160315114412 /
Es tenia notícia d’alguns dels seus negocis i de la fortuna que han amassat en pocs anys. Però la publicació de la llista de propietats de Tony Blair i la seva família ha causat indignació, quan tota una generació de joves britànics amb prou feines es pot pagar un lloguer. Des que van comprar la seva primera casa al districte de Sedgefield, al nord d’Anglaterra, el 1983, els Blair han acumulat una llista de propietats immobiliàries per valor de 27 milions de lliures (gairebé 34,5 milions d’euros), segons va revelar el diari 'The Guardian'.
Aquella primera vivenda es va vendre, el 2009, però l’ex primer ministre i la seva família són propietaris actualment d’almenys 10 cases i 27 pisos. Tony i la seva dona, Cherie Blair, viuen en una mansió a Connaught Square, un dels indrets amb els preus més exorbitants de Londres, on a més van adquirir una altra casa a la part del darrere de la seva. El valor estimat és de 8,5 milions de lliures (10,8 milions d’euros).
Els fills, sense hipoteques
Els tres fills grans de la parella –Euan, exempleat de la banca d’inversió Morgan Stanley; Kathryn, advocada, i Nicky, agent futbolístic– també són propietaris de les vivendes milionàries on viuen al centre de la capital, sense hipoteques ni cap mena de deute. A més, Cherie i els seus fills són copropietaris d’altres adquisicions, com ara una mansió a Buckinghamshire (on el matrimoni també posseeix una luxosa casa de camp). L’advocada i el seu fill Euan han creat la companyia Oldbury Residencial, amb una cartera de 10 pisos a Manchester, i 17 més a Stockport, que es lloguen per una suma total d’unes 13.500 lliures al mes (17.200 euros).
Els detalls de les seves inversions immobiliàries surten a la llum quan la falta de vivendes assequibles s’ha convertit en un dels problemes prioritaris dels britànics. Segons un estudi de The Guardian i l’associació Generation Rent, les parelles joves que volen tenir fills no solament han descartat comprar una vivenda. Tampoc poden pagar el lloguer en dues terceres parts del Regne Unit.
Londres és el lloc més inabordable de tots, on el lloguer d’un pis amb dues habitacions suposa entre el 40% i el 60% dels ingressos dels salaris mitjans de treballadors de menys de 40 anys. Altres ciutats com Birmingham, Edimburg, Bristol i tot el sud-est d’Anglaterra són també inaccessibles per a les parelles joves que, a més de pagar el lloguer, vulguin costejar les despeses que implica tenir un fill.
Fortuna de 100 milions
Des que va dimitir com a primer ministre l’any 2007, Blair s’ha reconvertit en un conferenciant internacional, a més de 300.000 euros per presentació, i en consultor i mediador a comissió en grans negocis. Els mitjans britànics li atribueixen una fortuna de 100 milions de lliures (127 milions d’euros), que ell sempre ha negat.
- Successió Els fills d’Andic avancen en la gestiódel futur de l’empresa
- La llei reorganitza la justícia i l’expandeix per tot el territori
- L’espanyol més buscat va matar el seu fill d’un tret
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Educació farà una "avaluació emocional" dels professors