El viatge a Guantánamo del periodista d'EL PERIÓDICO Ricardo Mir de Francia arriba al 'Washington Post'

El rotatiu destaca que les fotos del corresponsal mostren una mirada "poc comuna" de la base

icoy33366250 internacional prision de guantanamo  foto ricardo 160505194842

icoy33366250 internacional prision de guantanamo foto ricardo 160505194842 / RICARDO MIR DE FRANCIA

1
Es llegeix en minuts

'Aquestes fotos mostren una mirada poc comuna de la badia de Guantánamo'. Aquest és el titular escollit per 'The Washington Post' per presentar el treball fet pel corresponsal d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA a Washington, Ricardo Mir de Francia, quan va visitar la presó situada a la base militar nord-americana a Cuba a finals del mes de març passat.

Les fotos han sigut publicades al prestigiós diari nord-americà acompanyades d'un text redactat pel periodista Bronwen Latimer en què s'explica aspectes de la visita. Durant 30 hores, Mir de Francia va ser a Guantánamo amb deu informadors més convidats pel Pentàgon. EL PERIÓDICO va publicar l'1 d'abril a la seva pàgina web un extens reportatge sobre la visita, que l'endemà també va ser reproduït en l'edició impresa. 

CUSTODIAT SEMPRE

Mir de Francia ha explicat al 'The Washington Post' que, una vegada a la base de Guantánamo, els militars el van advertir del que podia fer o no i que en tot moment estaria custodiat per soldats.

Notícies relacionades

Se li va permetre, per exemple, entrevistar el cap militar de la base, l'almirall Peter Clarke, però no visitar els Camps 5 o 7 del campament, on hi ha els detinguts considerats més perillosos en règim d'aïllament.

"En opinió del comandant, els mitjans de comunicació han creat una reputació de Guantánamo que no és justa ni precisa", explicar Mir de Francia al periodista de 'The Washington Post'. Però el diari també recull la visió del corresponsal, per qui la presó és "un lloc sense llei" on, recorda, "la majoria de les persones preses no han sigut processades".