ÀPAT SOLIDARI
Pasta a l'amatriciana per recaptar fons per a les víctimes del terratrèmol a Itàlia
La ciutat italiana de Perusa organitza un sopar popular per donar els diners recaptats als afectats pel sisme
Perusa celebra un sopar amb pasta a l’amatriciana per recaptar fons per a les víctimes del terratrèmol a Itàlia. /
La salsa a l'amatriciana té el seu origen a Amatrice, la localitat italiana més afectada pel terratrèmol que ha causat la mort de 290 persones. Està elaborada amb ceba, tomàquet i cansalada, però en aquesta ocasió s'hi ha afegit un ingredient especial: el carinyo. En homenatge a aquesta ciutat i amb l'objectiu de col·laborar amb les víctimes s'ha organitzat a la ciutat de Perusa un sopar multitudinari amb pasta a l'amatriciana. Els diners que s'han recaptat s'entregaran a la Creu Roja d'Itàlia perquè serveixin d'ajuda als que s'han vist afectats pel sisme.
El sopar s'ha organitzat al mig del carrer a la ciutat de Perusa, una de les menys afectades, i hi han assistit més de 500 persones, que s'han omplert els estómacs amb el millor fi possible, el solidari.
Amb la salsa a l'amatriciana com a protagonista s'ha posat en marxa una altra iniciativa a la qual ja s'han sumat més de 700 restaurants. Amb el nom d''Un futur per a Amatrice', l'italià Carlo Petrini proposa que tots els restaurants del món incloguin als seus menús aquesta recepta per donar una part del que es recapti a les víctimes de la tragèdia.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia