'Charlie Hebdo' publica una portada especial en el segon aniversari de l'atemptat

La revista satírica recorda el "caràcter polític" de l'atac dels germans Kouachi, en què van morir 12 persones

icoy36759802 charlie hebdo170104201459

icoy36759802 charlie hebdo170104201459 / CHARLIE HEBDO MAJORELLE PR HANDO

1
Es llegeix en minuts

'Charlie Hebdo' publica aquest dimecres un número especial amb motiu del segon aniversari de l'atemptat de què va ser objecte el setmanari satíric francès, en què insisteix que aquell acte del 7 de gener del 2015 va ser un "crim polític" i assegura que seguirà en la seva línia.

A la portada, amb el títol "2017, per fi el final del túnel", un home mira espantat el canó d'un fusell amb què un gihadista l'apunta.

El director de la publicació, Riss, afirma a l'editorial que els successors dels que van patir l'atemptat comès a la redacció pels germans Kouachi (hi va haver 12 morts i diversos ferits) seguiran combatent "amb la mateixa ràbia" contra els que ja lluitaven amb els que ja no hi són.

Riss fa èmfasi que "el del 7 de gener (del 2015) no és un atemptat com els altres. És un crim polític que tenia com a objectiu suprimir idees i els que les proclamaven. Aquell dia, les víctimes van ser assassinades a causa de les seves opinions polítiques, dels seus escrits polítics, dels seus dibuixos polítics publicats al diari polític 'Charlie Hebdo'".

"AMB MALS ULLS"

Es queixa que molts "a les esferes mediàtiques, polítiques, culturals i espirituals no han vist amb mals ulls" que aquesta massacre amb el pas del temps hagi perdut "a poc a poc la dimensió política per convertir-se en un atemptat entre altres".

Notícies relacionades

A les pàgines d'aquest número especial, el setmanari dedica un ampli espai a passar comptes contra una part de l'esquerra francesa que, segons les seves paraules, "s'ha doblegat sempre davant els dèspotes".

"Des de ja fa dos anys --explica--, hem de suportar les seves lliçons polítiques i morals. Que si 'Charlie' hauria anat massa lluny. Que si 'Charlie' no respecta res. Que si 'Charlie' s'ho hauria buscat. Però darrere dels vòmits dels nostres grans pensadors d'esquerres, hi ha una història. La submissió al totalitarisme".