Trump adverteix Corea del Nord amb l'enviament de vaixells de guerra a la regió
L'esquadró d'atac, format per un portaavions secundat per destructors i creuers, viatja a la zona després de detectar els satèl·lits un nou assaig nuclear nord-coreà
Donald Trump i Kim Jong-un avancen cap al xoc frontal que havia pronosticat la Xina. Els Estats Units van enviar un esquadró d’atac a les aigües de la península de Corea la vigília d’una setmana tradicionalment moguda pel costum nord-coreà d’amanir els seus aniversaris variats amb abusos missilístics o nuclears. No és probable que el recent atac nord-americà a Síria hagi mitigat la paranoia dels seus líders.
L’imponent destacament està liderat pel portaavions nuclear Carl Vinson i secundat per destructors i creuers amb míssils i capacitat per abatre els dels enemics. Estava previst que seguissin a Austràlia però la Casa Blanca va decidir enviar-los cap a la península asiàtica. «L’amenaça principal a la regió segueix sent Corea del Nord pel seu temerari, irresponsable i desestabilitzador programa de prova de míssils i del seu propòsit d’obtenir armes nuclears», va argumentar el portaveu de l’Armada al Pacífic. La flota va tornar a la zona en què el mes passat va practicar les maniobres militars anuals conjuntes amb Corea del Sud.
ESPIRAL PREBÈL·LICA
Ni Washington ni Pyongyang s’acovardeixen en la seva espiral prebèl·lica. El destacament naval arriba quan imatges de satèl·lit indicaven un nou assaig nuclear. Trump ha aclarit en les últimes setmanes que totes les opcions estan sobre la taula i que resoldrà el problema sense l’ajuda xinesa. El Consell de Seguretat Nacional nord-americà ha suggerit dotar Seül amb armes nuclears i assassinar Kim Jong-un com a vies per acabar amb el problema nord-coreà.
Els seus míssils recents contra Síria com a càstig a la utilització d’armes químiques van revelar que la seva política de no intervenció és negociable. Aquest atac ha apuntalat la convicció dels líders nord-coreans que només el programa nuclear els separa de l’aniquilació. «Estats Units, que fanfarroneja de superpotència, només s’ha atrevit amb països sense armes nuclears», recordava dissabte un portaveu militar de Pyongyang. L’atac, que qualificava com una «intolerable agressió», prova que «és perillós fer-se il·lusions amb l’imperialisme» i que «només el poder militar serveix per protegir-se» dels seus atacs.
- Sostenibilitat L'economia espanyola aconsegueix reduir un 5,4% la quantitat de residus que genera a l'any
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- HISTÒRIA 25-N Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones: ¿Per què se celebra el 25 de novembre?
- Verstappen emula Prost i Vettel amb el tetracampionat