L'uzbek detingut per l'atemptat de Suècia tenia una ordre d'expulsió
Les autoritats informen de la detenció d'un segon sospitós de l'atemptat que va acabar amb la vida de dos suecs, un britànic i un belga
/
El suposat autor de l’atemptat de divendres amb un camió al centre d’Estocolm tenia una ordre d’expulsió del país des del mes de febrer. Així ho va confirmar ahir diumenge la policia sueca. El detingut, de nacionalitat uzbeka, va fer una petició d’asil que va ser rebutjada fa dos mesos. Les autoritats sueques van informar també de la detenció d’un segon sospitós en relació amb l’atac terrorista, que va acabar amb la vida de dos suecs, un britànic i un belga i que va deixar també 15 persones ferides.
La fiscalia sueca va informar en un comunicat d’aquesta segona detenció, de la qual no va proporcionar més detalls, tot i que va explicar que hi ha una «sospita justificada» que el detingut hagi comès un presumpte delicte de terrorisme. El primer sospitós, atrapat poques hores després de l’atemptat i del qual tan sols s’havia confirmat que és un uzbek de 39 anys, havia demanat asil a Suècia el 2014, però la seva petició havia sigut rebutjada dos anys més tard per les autoritats migratòries.
Després de no abandonar el país de manera voluntària, la policia sueca el buscava des de finals de febrer per fer-ne efectiva l’expulsió del país, segons va revelar en conferència de premsa Jan Evensson, portaveu de la policia d’Estocolm. La policia sueca també va confirmar que s’havia identificat les quatre víctimes de l’atemptat i que es tracta de dos ciutadans suecs, un de britànic i una ciutadana belga. El ministre d’Afers Estrangers de Bèlgica, Didier Reynders, va confirmar que la seva compatriota morta era una dona de 31 anys resident al districte de Lembeek, a la ciutat de Halle (centre de Bèlgica), i que estava de viatge a la ciutat escandinava.
MOSTRES DE SOLIDARITAT
Milers de persones es van tornar a concentrar ahir a la cèntrica plaça Sergel i als seus voltants, a pocs metres de l’escenari de l’atemptat de divendres a Estocolm, per enviar un missatge d’esperança i de pau. La concentració, convocada pel bloguer d’origen iranià Damon Rasti a través de les xarxes, va atraure una multitud que va abarrotar la plaça i els carrers adjacents.
Molts dels assistents portaven flors, pancartes a favor de l’amor (en al·lusió al lema de la manifestació) i banderes sueques, enmig d’una forta presència policial i en un ambient més relaxat que el de dissabte, quan també milers de persones van desfilar per la zona per retre homenatge a les víctimes de l’atac.
«Hem de ser solidaris amb la gent, tots estem sota el mateix paraigua. No ens quedarem a casa com si res, pensant que som víctimes», va dir Imram, d’origen pakistanès, però que fa 32 anys que viu a Suècia, on va arribar quan era petit.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- El PPE mostra la seva "preocupació" per l’estat de dret a Espanya
- Feijóo i el risc de recolzar Mazón
- Sánchez lloa el socialisme de Page tot i les seves diferències
- Isabel Rodríguez: "Sense allotjaments turístics, l’augment de l’oferta contindrà els preus"
- Alexia salva el Barça de l’empat en l’últim minut a Bilbao