MÉS OMBRES DE SOSPITA SOBRE EL PRESIDENT
El fill de Trump es va reunir amb una advocada russa per la promesa de rebre informació perjudicial a Clinton
'The New York Times' afirma que l'entrevista es va produir durant la campanya presidencial del 2016
El fill gran del president dels EUA, Donald Trump, del mateix nom, es va reunir amb una advocada russa durant la campanya electoral del 2016 després que aquesta oferís informació que podia perjudicar Hillary Clinton, segons va publicar ahir The New York Times que cita cinc assessors de la Casa Blanca. Aquestes informacions han sortit a la llum poques hores després que el president Trump es reunís amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin, amb actitud cordial per a enuig de l’espionatge dels EUA.
A més de Donald Trump Jr., van assistir a la reunió amb l’advocada Natalia Vesselnitskaia el director de la campanya de Trump, Paul Manafort, i el gendre del president, Jared Kushner. La dona va explicar que tenia informació de subvencions russes a la campanya de Hillary Clinton però amb dades ambigües.
El vincle se suma a les sospites de suposades maniobres del Kremlin per alterar el resultat de les eleccions que van donar Trump com a vencedor. Ahir també, el president dels EUA va tenir a Hamburg l’oportunitat de tranquil·litzar l’opinió pública nord-americana i tancar part de la bretxa que el separa dels seus serveis d’intel·ligència, però no ho va fer. En la seva primera reunió amb Putin, divendres, el novaiorquès va abordar la ingerència del Kremlin en les eleccions, però va acceptar les explicacions del president rus.
Trump va afirmar que era hora de «mirar cap endavant» per treballar «constructivament» amb Rússia, paraules que són una bufetada a les agències d’intel·ligència dels EUA. «He pressionat amb força el president Putin en dues ocasions sobre la interferència russa en les nostres eleccions», va escriure Trump a Twitter. «Ell ho ha negat de forma vehement. Jo ja he donat la meva opinió». No és clar a quina opinió es refereix. Un dia abans, el republicà va crear dubtes al dir: «Crec que va ser Rússia, però també altres individus o països».
¿SATISFET?
No és així com es veuen les coses a Washington. «Tinc seriosos dubtes que Putin escoltés de Trump el que ha de saber sobre l’assalt a les nostres institucions democràtiques», va dir John Brennan, l’home que dirigia la CIA quan l’agència va acusar Rússia d’interferir en la campanya per beneficiar Trump. La Casa Blanca va haver de reaccionar després que Trump no refutés les paraules de Putin i Serguei Lavrov, el seu ministre d’Exteriors, que, van tornar a negar la responsabilitat russa i van afirmar que Trump «va quedar satisfet» amb les seves explicacions. «No és cert –va dir el seu cap de gabinet, Reince Priebus–. El president no es va creure el desmentiment de Putin». Les seves paraules suggereixen una cosa molt diferent. Si bé Trump va afirmar que les sancions sobre Moscou es mantindran, el president també va dir que va parlar amb Putin d’un pla per crear «una fèrria unitat de ciberseguretat».
Aquesta disposició a treballar amb el país al qual s’ha acusat també de llançar atacs informàtics contra la infraestructura nuclear dels EUA ha portat part de la classe política a acusar Trump d’ingenuïtat. «Associar-nos amb Putin en una unitat de ciberseguretat és com associar-nos amb Assad en una unitat d’armes químiques», va respondre el senador republicà, Marco Rubio.
- Urbanisme La nova ronda de Sant Antoni provoca embussos d’autobusos
- NENS TUTELATS El Govern va adjudicar cent milions a dit en centres de menors del 2016 al 2020
- Col·lisió entre Broncano i Motos per Jorge Martín
- Cada cop més menors incompleixen el règim de visita després d’un divorci
- Flick no es veu estant deu anys al Barça com Guardiola al City
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- ERC busca la via per recuperar militants
- El testimoni d’Aldama deixa al TS l’opció d’investigar el Govern
- Sánchez es querella contra Aldama per "dret a l’honor"
- Vendre’s per 1,5 milions