PROTESTA A ATENES

Refugiats sirians comencen una vaga de fam davant el Parlament grec

Des de la setmana passada mig centenar de ciutadans del país àrab en guerra protesten a Atenes per demanar la reunificació amb els seus familiars que resideixen a Alemanya

Refugees seeking reunification with family members in Germany sit in front of a banner announcing a hunger strike during a protest near the parliament building in Athens  Greece  November 1  2017  REUTERS Alkis Konstantinidis

Refugees seeking reunification with family members in Germany sit in front of a banner announcing a hunger strike during a protest near the parliament building in Athens Greece November 1 2017 REUTERS Alkis Konstantinidis / ALKIS KONSTANTINIDIS (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup d'almenys 14 refugiats sirians han començat una vaga de fam a Atenes per demanar la reunificació amb els seus familiars que resideixen a Alemanya. Aquests refugiats, que fa més d'un any que viuen a Gràcia, acampen a la plaça Sintagma, davant del Parlament grec, amb 30 persones que estan en la mateixa situació.

El grup, format per dones, nens i ancians, va començar la protesta la setmana passada i ho va fer davant l'ambaixada alemanya mentre enarboraven pancartes i cridaven consignes.

Els 14 refugiats en vaga de fam van obtenir el permís per reunir-se amb els seus parents a Alemanya fa sis mesos. No obstant, informen mitjans locals, Grècia i Alemanya van pactar al maig endarrerir la reunificació de les famílies refugiades en els dos països.

L'Executiu grec, no obstant, ha desmentit aquesta informació. El ministre d'Immigració hel·lè, Iannis Mouzalas, ha afirmat que la intenció del Govern és “augmentar un 27% respecte a l'any passat la reunificació familiar dels refugiats”.

Saturació de refugiats a Grècia

Des del tancament de la frontera als Balcans el 2016, més de 60.000 refugiat i immigrants procedents de Síria, l'Afganistan i l'Iraq segueixen a Grècia a l'espera de poder entrar als països del centre d'Europa.

Notícies relacionades

Al llarg d'aquest any, unes 25.000 persones han arribat a Grècia a través de Turquia. En els últims mesos aquesta xifra s'ha anat incrementant notablement. Al juliol, 87 persones van arribar com a mitjana cada dia al país grec. A l'agost el nombre va pujar a 156 i al setembre a 214.

Aquest augment i el tancament de les fronteres als Balcans ha suposat una saturació als camps de refugiats, on s'estan fent esforços per acollir el doble i fins i tot el triple de persones que permet la seva capacitat