NEGOCIACIÓ COMPLICADA
Dublín adverteix que no hi haurà 'brexit' sense un acord sobre la frontera nord-irlandesa
«Se'ns ha promès moltes vegades que no es deixarà Irlanda aïllada", recorda Coveney, vice primer ministre irlandès
undefined41064723 republic of ireland s foreign minister simon coveney c arr171201134932 /
El vice primer ministre irlandès, Simon Coveney, ha afirmat aquest dijous que no hi haurà cap pacte final del 'brexit' si el Regne Unit i la Unió Europea (UE) no resolen abans les seves diferències sobre el futur de la frontera nord-irlandesa. Coveney ha fet aquestes declaracions en l’inici d’una visita de dos dies a Irlanda del president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, que ja ha plantejat en anteriors ocasions la mateixa advertència.
El líder comunitari estarà acompanyat de Michel Barnier, el cap negociador de la UE per a la sortida del Regne Unit del bloc comunitari, i del comissari europeu d’Agricultura, l’irlandès Phil Hogan. "Aquesta és la pregunta que es fa molta gent (...) i se’ns ha promès una vegada i una altra que no es deixarà Irlanda aïllada", ha declarat Coveney a la cadena pública RTE, en referència al suport que té Dublín de la resta de socis respecte a l’assumpte de la frontera.
Complir els compromisos adquirits
El vice primer ministre i titular també d’Exteriors va reiterar que no hi haurà un "acord de sortida, un pacte de transició o un 'brexit' tutelat" si el Regne Unit "no compleix els seus compromisos adquirits". El mantenimentd’una frontera oberta entre Irlanda del Nord i la República d’Irlanda després del 'brexit', clau per a les seves economies i el procés de pau, és un dels assumptes més espinosos de la converses que mantenen els dos blocs, que esperen avenços sobre això en la cimera comunitària de la propera setmana.
Notícies relacionadesEn cas que no aconsegueixin un nou acord comercial, May es va comprometre el desembre passat a evitar una frontera estricta entre les dues Irlandes i mantenir la província britànica alineada amb les regles del mercat únic i la unió duanera, malgrat que la resta del Regne Unit abandoni definitivament aquests espais econòmics.
Londres, no obstant, vol que aquest arranjament sigui temporal, mentre que el seu soci en l’Executiu, l’ultraconservador Partit Democràtic Unionista (DUP), majoritari entre la comunitat protestant nord-irlandesa, rebutja que la futura frontera amb la UE se situï al mar d’Irlanda, ja que creu que aïllaria a la regió.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034