Espanya obtindrà més recursos de la UE per lluitar contra la immigració
Després de reunir-se amb Macron i Merkel, Sánchez anuncia que el Govern rebrà més fons per incrementar el diàleg amb els països d'origen i trànsit
zentauroepp44004918 madrid 27 06 2018 politica el presidente del gobierno pedro 180627101050
El president del Govern, Pedro Sánchez, ha confirmat aquest dimecres que, després de reunir-se amb Emmanuel Macron i Angela Merkel, pot ratificar que Espanya rebrà més recursos de la UE per lluitar contra la immigració, ara que s’ha incrementat l’arribada de migrants a les costes espanyoles. En concret, els diners es destinaran a incrementar el diàleg amb els països d’origen i trànsit, després que la cancellera alemanya hagi instat els socis de la UE amb més bones relacions amb l’Àfrica que encapçalin aquestes negociacions, com a via per frenar les arribades.
El cap de l’Executiu també s’ha referit a la necessitat que alguns d’aquests països que col·laboren en el control dels fluxos migratoris, com és el cas del Marroc, obtinguin al seu tornmés finançament. Per això, ha considerat "crucial" reforçar la dimensió exterior de la política migratòria en elmarc financer plurianual i ha celebrat l’interès de la Comissió Europea a incloure en la seva proposta de pressupostos per al període 2021-2027 un total de 34.900 milions d’euros per a aquesta matèria.
Així mateix, en la compareixença en el Congrés prèvia a la celebració dijous i divendres del Consell Europeu, en què la crisi migratòria tindrà un paper protagonista, el president ha manifestat que Espanya recolzarà que es reformi el sistema europeud’asil, però sempre "sota l’assumpció que la immigració irregular requereix un tractament diferent al dels refugiats". A més, ha reiterat el recolzament del Govern al "reassentament", com a via ordenada, dels refugiats que van arribar a Itàlia i Grècia en la crisi del 2015.
La Unió Econòmica i Monetària
Els principis de “responsabilitat, solidaritat i empatia” que Sánchez ha evocat per a la construcció europea també els ha fet extensius al repte d’avançar en la Unió Econòmica i Monetària.
En aquest sentit, el president espanyol ha recolzat les propostes formulades a mitjans de juny per França i Alemanya de cara a la cimera europea del 28 i el 29 de juny.
Així, Sánchez ha defensat avançar en la construcció d’un“pilar fiscal”en la zona euro (amb un pressupost europeu propi a partir del 2021), en la posada en marxa d’una assegurança europea d’atur i a completar la unió bancària amb la posada en marxa d’un fons europeu de garantia de dipòsits per garantir els estalvis dels ciutadans en cas de fallida d’una entitat financera.
A més, el president del Govern ha revalidat el compromís d’Espanya amb els objectius de consolidació fiscal i de reducció del dèficit i amb la vigilància de possible riscos procedents del sector financer.
Notícies relacionades“No podem consentir que l’euroescepticisme es faci fort” com a reacció a la falta de resposta de les institucions europees als problemes dels ciutadans, ha dit Sánchez per defensar la posada en marxa d’una assegurança europea d’atur.
Contra “la retòrica dels populismes i els nacionalismes” que –segons Sánchez– amenacen la construcció europea, el president espanyol ha plantejat recuperar els consensos que hi va haver en l’origen del projecte i el respecte als drets humans i a l’imperi de la llei.
- Govern i Generalitat celebren el "renaixement" d’Ebro a Barcelona
- Col·lisió entre Broncano i Motos per Jorge Martín
- Milers de persones exigeixen a Barcelona un "lloguer just"
- Estopa: "Patim una mica la síndrome de l’impostor, però, és clar, és un honor"
- La pressió d’Israel i la tornada de Trump empenyen l’Iran cap a la bomba nuclear