Crisi migratòria
Més de 200 nens separats a la frontera dels EUA no podran reunir-se amb els seus pares
Defensors de drets humans continuen pressionant el govern de Trump perquè agiliti les reunificacions
zentauroepp44454847 fotodeldia mrx01 washington estados unidos 26 07 2018 180726202814 /
La crisi humanitària continua als Estats Units després que el govern d’aquest país va implementar la seva política migratòria que ha separat famílies senceres. A més, s’ha quedat amb la custòdia de centenars de menors d’edat, per la qual cosa grups de defensors humans ha començat una campanya legal perquè tornin amb els seus pares.
Així, el Govern delsEstats Units ha determinat que més de 200 nens que segueixen sota la seva tutela després de ser separats dels seus familiars a la frontera, no seran retornats amb els seus pares, principalment perquè aquests van renunciar a aquest dret, segons un informe lliurat a la cort federal del sud de Califòrnia.
L’Administració Trump va enumerar els motius per excloure els fills de 226 pares que formen part d’una demanda col·lectiva interposada per la Unió Americana de Llibertats Civils (ACLU, per les seves sigles en anglès), sota la qual es va obligar el Govern a reunificar centenars de famílies afectades per la política de "zero tolerància" contra la immigració irregular.
Els advocats del Departament de Justícia (DOJ) van trobar que 55 nens d'aquesta llista no van ser separats dels seus pares, 28 són de progenitors que es troben als Estats Units i van renunciar al seu dret de reunificació, 29 són de pares catalogats com a no aptes per rebre el menor i 114 són de pares deportats que han notificat la no reunificació.
Els avenços en les reunificacions
Així mateix, el Govern federal va informar a la cort que ha reunit 2.217 dels 2.654 nens que van ser separats dels seus pares a la frontera, per la qual cosa el procés continua per a 211 de menors, sis d’ells de menys de cinc anys.
Els nens els pares dels quals han renunciat a l’esmentat dret podran ser entregats a altres familiars o tutors. En el cas delspares que han sigut deportats, molts d’ells han preferit renunciar als seus fills en lloc d’exposar-los a les condicions de violència que afligeixen els seus països d’origen, van assenyalar advocats de l’ACLU.
Els mateixos juristes diuen haver-se reunit amb representants del Govern per sol·licitar una explicació sobre les famílies que van ser retirades de la llista. D’altra banda, un comitè designat per la mateixa ACLU continua la tasca de localitzar centenars de pares que van ser deportats sense els seus fills perquè coneguin les seves opcions.
Notícies relacionadesDurant l’última audiència, el jutge Dana Sabraw va demanar els advocats de l’organització de drets civils que presentessin recomanacions sobre com el Govern pot fer un millor ús dels seus recursos per recolzar l’esmentada tasca.
En l’informe setmanal, l’ACLU va suggerir que es col·loquin anuncis públics als països d’origen. També, van dir haver comprovat que molts pares han tingut por de contestar trucades provinents dels Estats Units, per la qual cosa han demanat que se’ls entreguin els esmentats contactes perquè sigui el mateix comitè que els busqui.
- Cada cop més menors incompleixen el règim de visita després d’un divorci
- Vivas reclama al PP que negociï amb l’Executiu
- Col·lisió entre Broncano i Motos per Jorge Martín
- Urbanisme La nova ronda de Sant Antoni provoca embussos d’autobusos
- NENS TUTELATS El Govern va adjudicar cent milions a dit en centres de menors del 2016 al 2020
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- ERC busca la via per recuperar militants
- El testimoni d’Aldama deixa al TS l’opció d’investigar el Govern
- Sánchez es querella contra Aldama per "dret a l’honor"