Seguidor de Trump
Un noi que es va burlar d'un nadiu als EUA en un vídeo viral demana 250 milions a 'The Washington Post'
Nicholas Sandmann ha acusat el diari de publicar una sèrie d'articles falsos i difamatoris
FILE PHOTO: Nicholas Sandmann, 16, a student from Covington Catholic High School stands in front of Native American activist Nathan Phillips in Washington, U.S., in this still image from a January 18, 2019 video by Kaya Taitano. Kaya Taitano/Social Media/via REUTERS/File Photo ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVE. - RC1618EDA640 /
El jove seguidor del president dels EUA, Donald Trump, que va estar fa un mes al focus de l’opinió pública mundial per un vídeo viral en què apareix burlant-se i desafiant un home indígena, va demandar aquest dimarts ‘The Washington Post’ per "difamació".
En la seva demanda per "acusacions falses i difamatòries", Nicholas Sandmann, de 16 anys, demana 250 milions de dòlars al rotatiu de la capital, segons va publicar el mateix ‘The Washington Post’.
L’incident va tenir lloc el 18 de gener al monument a Abraham Lincoln, a la ciutat de Washington. Sandmann i els seus companys d’una escola catòlica masculina de l’estat de Kentucky arribats a la capital federal per participar en una marxa antiavortista i vestits amb indumentària pro-Trump es van burlar desafiadors de l’indígena nord-americà Nathan Phillips.
El vídeo de l’incident es va fer viral a tot el món i va ser posat com a exemple delscomportaments racistes que han augmentat al país amb l’arribada de Trump al poder, però també va enfonsar en la divisió visceral entre ideologies i concepcions.
El mateix Trump va sortir en defensa de Sandmann i els seus companys, "convertits", segons el president "en símbols de les notícies falses i com de malvades poden ser".
Tot i que al principi Sandmann va dir que el que realment volia era evitar un enfrontament amb Phillips, amb el recolzament de Trump i de la diòcesi de Covington (Kentucky), que no va veure comportaments racistes en els seus escolars, va adoptar el paper de víctima.
En la seva demanda contra ‘The Washington Post’, Sandmann afirma que el rotatiu "va participar en una forma moderna de macartisme" en contra seu per "fomentar la seva coneguda i documentada agenda esbiaixada contra Trump".
Notícies relacionadesAcusa ‘The Washington Post’ de publicar una sèried’articles falsos i difamatoris "per desprestigiar un noi que, segons la seva opinió, era una víctima acceptable en la seva guerra contra el president".
El ‘Post’ va dir que està estudiant la demanda i que planeja exercir una "forta defensa".
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- Exclusiva Mamarazzis Andreu Buenafuente, fitxatge sorpresa d’RTVE
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034