LLUITA PEL MEDI AMBIENT
Una escola d'Austràlia obliga els estudiants a emportar-se les escombraries
L'escola establirà un sistema de fitxes per recompensar els estudiants que utilitzen envasos reutilitzables amb premis
zentauroepp49513901 file photo plastics sorted inside a basket are pictured at 190827141149 /
Una escola de nenes a Melbourne (Austràlia) està retirant els seus contenidors d’escombraries i obligarà els 1.4000 estudiants a utilitzar contenidors de dinar reutilitzables o emportar-se amb ells a casa qualsevol rebuig que produeixin durant el dia a partir de la setmana que ve. La institució vol encoratjar els pares a comprar menys articles empaquetats, segons informa 10 Daily.
Igual com quan vas a un parc nacional a Austràlia, ets responsable de treure els rebutjos que crees”,ha explicat a ‘The Guardian Australia’, Karen Money, la directora de Melbourne Girls’ College, que espera que la mesura encoratgi les famílies a pensar de manera més sostenible sobre els dinars escolars i a comprar menjar amb menys envasos de plàstic.
L’escola establirà un sistema de fitxes amb premis per recompensar els estudiants que utilitzen envasos reutilitzables. Els aliments que no s’han menjat aniran als contenidors de compostatge i l’escola continuarà reciclant el paper d’aules i oficines, i posarà contenidors sanitaris als lavabos. Money creu que la seva escola podria ser la primera a Austràlia a adoptar una prohibició de les escombraries.
“Evitar, reutilitzar, responsabilitzar”
Un professor de l’escola, Andrew Vance, ha explicat que l’equip de sostenibilitat de l’escola ha estat consultant amb pares i estudiants la idea durant sis mesos. Vance ensenya biologia marina i els seus estudiants han estat aprenent sobre l’impacte de la contaminació plàstica als oceans i rius.
"Durant tot el mes de juliol no hem utilitzat plàstic... Si no podies evitar el plàstic, l’havies de portar a la teva bossa. ¿Com s’obté la pasta de dents en un món lliure de rebutjos? S’ensenya els estudiants a pensar de manera innovadora", ha expressat Vance. Segons ‘The Guardian Australia’, l’escola havia auditat les seves escombraries i el 2018 va produir 954 metres cúbics de residus, l’eliminació dels quals va costar gairebé 8.000 euros.
Notícies relacionades“Evitar, reutilitzar, responsabilitzar són les nostres etiquetes per al projecte. Estem enviant un missatge als fabricants que ens agradaria que les coses que comprem estiguessin menys empaquetades i en envasos biodegradables”,ha explicat Paula McIntosh, una professora de Melbourne Girls’ College al diari.
“Tot podria anar-se’n a l’infern. Però hem d’intentar-ho”,ha explicat McIntosh a The Age. No obstant, la professora reconeix que els rebutjos que els estudiants s’emporten a casa poden acabar en un contenidor de tota manera, però que l’objectiu del programa és“aconseguir tanta gent com es pugui per evitar-ho”.
- Tomé tensa la selecció
- La xacra de la corrupció Sánchez desafia Aldama a presentar proves i titlla de "fals" el seu relat
- El problema de l’habitatge El lloguer de temporada creix el doble de ràpid a Barcelona que a Madrid
- Urbanisme La nova ronda de Sant Antoni provoca embussos d’autobusos
- Champions League Kika enlluerna en un Barça màgic
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- BAGES Construir amb llistons de fusta solidaris
- ANOIA Jorba celebra un mercat de productes de proximitat
- Ruta per la DO EMPORDÀ Perelada, temple del vi