¿Sonarà el Big Ben la nit del 'brexit'?

big-ben

big-ben

1
Es llegeix en minuts
AGENCIAS

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha revelat aquest dimarts que «prepara un pla» per finançar amb donacions que el Big Ben, la campana de la famosa torre del rellotge de les Cases del Parlament de Londres, que estan en obres des de fa dos anys, repiqui el 31 de gener per marcar la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE).

El dirigent ha admès que «resulta car» que el Big Ben –silenciat per treballs de restauració des del 2017– pugui sonar de nou, però el Govern està mirant «si podria finançar-se gràcies al públic». Això podria incloure una campanya popular de recaptació de fons per reunir les 500.000 lliures (uns 582.000 euros) que costaria habilitar el campanar amb un terra provisional i altres mesures de seguretat a fi de fer funcionar la campana del rellotge més famós del món.

Notícies relacionades

Una comissió de la Cambra dels Comuns va concloure, precisament en una reunió dilluns, que el Big Ben no podria sonar la nit del ‘brexit’ perquè és difícil justificar aquesta despesa de mig milió de lliures per a una sola ocasió.

Però independentment que el Big Ben soni o no la nit del ‘brexit’, militants de l’organització Leave.EU han cridat als britànics a fer sonar les campanes de les esglésies la mitjanit del 31 de gener per «celebrar la nova independència del Regne Unit».