PEL CORONAVIRUS
Un ministre holandès admet haver mostrat falta d'empatia amb el sud d'Europa
No obstant, el polític continua sense considerar aquest «un bon moment per tenir un debat europeu» sobre el finançament conjunt del deute

undefined44289218 epa7551 bruselas b lgica 13 07 2018 la ministra de eco200331172852 /
El ministre de Finances holandès, Wopke Hoekstra, va admetre aquest dimarts no haver «mostrat prou empatia» amb els països del sud d’Europa quan demanaven més solidaritat financera amb l’emissió de coronabons i accés a fons del Mecanisme Europeu d’Estabilitat (MEDE).
«Hauríem d’haver deixat clar la setmana passada, incloent-me a mi mateix, que volem ajudar. No vam empatitzar prou. Ho vam expressar de tal manera que va provocar resistència», va admetre el ministre, en declaracions al canal holandès de notícies econòmiques RTL Z.
No obstant, el ministre holandès continua sense considerar aquest «un bon moment per tenir un debat europeu» sobre el finançament conjunt del deute a través dels coronabons, perquè aquests «proporcionen més risc, en lloc de menys, i això és un error en aquest moment».
Assegura que el Govern holandès està «satisefet d’estar disponible» per parlar de diners, incloent si es tracta de la posada en marxa d’instal·lacions mèdiques en països de la Unió Europea que s’estan veient molt afectats pels contagis del coronavirus, com és el cas d’Espanya i Itàlia.
Hoekstra remarca que és «lògic» que es faci una crida a la solidaritat des dels països del sud d’Europa i, va assegurar: «Una UE forta també ens interessa» com a holandesos, però que el Govern de la Haia ho hauria «d’haver deixat més clar», incloent-s’hi ell com a ministre de Finances, que va mantenir una posició dura, va afegir. «Vam ser molt poc empàtics, i sincerament ho hauríem d’haver sigut més», va lamentar.
La setmana passada, Hoekstra va suggerir a la Comissió Europea investigar aels països membres de la Unió que «no havien reformat les seves economies» durant els últims anys per tenir prou reserves que servissin per combatre una crisi d’aquestes dimensions, una petició vista per, entre d’altres, Itàlia, Espanya i Portugal, com una falta de solidaritat en plena emergència sanitària.
- Final d’un pontificat L’ala dura del conclave augura un cisma si s’elegeix un papa continuista
- Polèmica en l’enterrament del Pontífex Un cardenal acusat d’encobrir delictes de pederàstia participarà en el ritu del tancament del taüt del Papa
- Les principals cases d’apostes ja tenen un candidat favorit per ser el nou Papa
- Final copa del rei Plantada històrica del Madrid a la Copa: ni entrena ni assisteix a les rodes de premsa
- Un mosso rescata els dos ocupants d'un cotxe després de xocar contra un mur i caure a una piscina
- POLÍTICA INTERNACIONAL La mort del papa Francesc debilita el front progressista en la batalla ideològica global amb la ultradreta
- La ‘política exterior’ del pontífex argentí L’audàcia diplomàcia dels gestos del papa Francesc
- Medi ambient Experts asseguren que Catalunya necessita noves xarxes de transport d’energia malgrat el rebuig de les MAT
- Barcelonejant Collboni poda roses i Pilar Eyre tanca la nit
- GP D’ESPANYA DE MOTOGP Marc Márquez provoca el primer deliri, a Jerez, amb la seva vuitena victòria