«Volem carn», es queixen els estudiants atrapats per la Covid a les universitats britàniques
zentauroepp55290665 06 october 2020 england sheffield students lauren watson 201013160427 /
Milers d’estudiants es mantenen aïllats a les minúscules habitacions de les residències universitàries a la Gran Bretanya a causa del coronavirus. Un inici de curs acadèmic com cap altre. Reclusió entre quatre parets, classes virtuals, guardes a les portes de les residències impedint que ningú entre o surti, multes, i fins i tot expulsió, a qui se salti les regles.
A principis d’aquest mes en gairebé la meitat de les universitats britàniques hi havia casos de Covid-19. Les xifres oficials actualitzades dilluns revelen que 9.000 estudiants a 68 universitats són en aquests moments positius. D’acord amb un estudi del diari ‘The Times’, a les zones del país on hi ha estudiants els nivells de positius són cinc vegades més alts que en altres llocs.
La «presó més cara del Regne Unit»
Sanjiv Sanchdev era un dels principiants que va arribar a la universitat de Leeds per iniciar el seu primer curs. El contagi va ser immediat. «És indignant perquè era una cosa totalment predictible. Està lluny de casa, lluny dels seus amics i de la família. Està atrapat en una habitació petita», explica el seu pare, que només ha pogut ajudar-lo demanant menjar per a ell per internet, com estan fent moltes altres famílies.
A la desgràcia de la situació s’hi suma una allau de queixes sobre el cost i la pèssima qualitat del menjar que els campus estan distribuint als que es troben en reclusió forçosa. És «la presó més cara del Regne Unit», denunciaven dos estudiants a les residències de la Universitat d’Edimburg.
A Instagram expliquen com estan enviant sandvitxos de béicon a estudiants musulmans i fruita seca a al·lèrgics a aquests productes. «Hi ha algunes ocasions en què no s’han complert les necessitats dels estudiants», admeten els responsables de l’avituallament. El cas dels escocesos no és una excepció.
«Volem carn»
A la universitat de York el menú és un sandvitx, patates fregides, una xocolatina i aigua, com a ració diària al dia a preu d’uns 77 euros durant el període d’aïllament, que en principi ha de durar 10 dies. A Durham els estudiants que han pagat 2.200 euros pel menjar al llarg del curs acadèmic estan rebent sopa instantània de fideus i llaunes de mongetes amb salsa de tomàquet.
Notícies relacionades«Volem carn», deia el cartell enganxat en una de les habitacions de la residència de la universitat de Manchester. A Birmingham es queixen que tot és congelat i reclamen fruita i verdura fresca. En altres recintes s’han distribuït productes caducats. Més de 2.500 estudiants a Lancaster han firmat una petició acusant les autoritats del centre universitari de voler «treure profit dels estudiants aïllats». En el seu cas estan pagant 20 euros al dia per un menjar que segons estimen costa poc més de 4 euros.
El cas ha arribat a la Cambra dels Comuns. La secretària d’Estat per a les Universitats, Michelle Donelan, ha advertit les institucions corresponents, amb les quals s’ha posat en contacte, que no es poden lucrar a costa dels estudiants atrapats.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- "Ansu hauria pogut ser Lamine Yamal"
- L’espanyol més buscat va matar el seu fill d’un tret
- Melania Trump, la discreta primera dama
- Els consells de Maria José Valiente, psicòloga i col·laboradorada de SanaMent Sis eines per tornar a la normalitat després de les festes de Nadal
- Juan y Medio inaugura avui la sisena temporada de ‘Lo de Évole’
- Exuberant ball català a NY
- Milo J: aquí hi ha artista