LA LLUITA CONTRA L'INTEGRISME
França expulsa cinc membres d'una família bosniana per rapar la filla
La jove va ser agredida pels seus familiars com a càstig per la seva relació amb un serbi cristià
55516058 60 /
França ha expulsat aquest dissabte cinc bosnians, membres de la família d’una adolescent musulmana a qui van pegar i van rapar el mes d’agost com a càstig per la seva relació amb un noi serbi cristià. El ministre de l’Interior, Gérald Darmanin, ha explicat en un comunicat que l’expulsió és conseqüència dels «comportaments inadmissibles d’aquesta família» amb «una adolescent enamorada d’un jove serbi d’una altra confessió».
Darmanin ha precisat que els cinc membres de la família Zairovith han sigut enviats a Sarajevo i que els serveis socials francesos s’ocuparan de la noia, que té 17 anys, fins que arribi a la majoria d’edat, quan se li donarà un permís de residència.
La decisió del Govern francès arriba un dia després que el Tribunal Correccional de Besançon condemnés els pares i els oncles de la noia amb penes de presó i d’expulsió de França.
El ministre de l’Interior ja havia advertit que els oncles de la jove bosniana, que havien arribat a França el 2016 i als quals s’havia atorgat l’estatut de refugiats, no tenien «res a fer» en aquest país i que serien expulsats quan acabés el procediment judicial.
La noia havia declarat davant els investigadors que els seus familiars li van donar cops de puny i puntades de peu i que s’oposaven a la seva intenció de casar-se amb el seu nòvio serbi «a causa de la religió», cosa que van negar els acusats durant el procés.
La notícia de l’expulsió arriba en una seqüència de gestos de fermesa del Govern francès davant l’integrisme islàmic després de l’atemptat gihadista del 16 d’octubre. Aquell dia el professor Samuel Paty va ser decapitat per un jove txetxè a prop de l’escola on ensenyava a la regió de París després d’haver sigut víctima d’una campanya a les xarxes socials per haver mostrat als seus alumnes les controvertides caricatures del profeta Mahoma en una classe dedicada a la llibertat d’expressió.