Crisi sanitària
Àustria i Dinamarca es desmarquen de la UE en les vacunes de la Covid
El canceller austríac, Sebastian Kurz, critica l’autoritat sanitària europea per lenta
Diversos països estudien amb Israel «un canvi de rumb» en l’estratègia de vacunació
Àustria i Dinamarca «deixaran de dependre en el futur de la Unió Europea (UE)» en el camp de la vacunació i preveuen cooperar amb Israel a la producció de fàrmacs per a noves mutacions del coronavirus, ha anunciat el canceller austríac, Sebastian Kurz.
«Els experts calculen que es necessitaran vacunes anuals per a prop de sis milions d’austríacs. Per això cooperarem estretament amb Dinamarca i Israel en la investigació i producció de vacunes», ha escrit Kurz en un tuit.
Segons l’agència local APA, el polític conservador abordarà aquest assumpte amb el seu homòleg israelià, el primer ministre Benjamin Netanyahu, en la visita que té previst fer dijous a Israel.
Crítiques a l’Agència Europea del Medicament
L’accés a les vacunes a través de la UE, com s’ha fet fins ara, és «en principi, correcte. Però l’Agència Europea de Medicaments és massa lenta en l’aprovació de les vacunes i hi ha colls d’ampolla en el subministrament per part de les empreses farmacèutiques», ha argumentat Kurz en un comunicat enviat a APA.
En aquesta nota, el cap del Govern anuncia «un canvi de rumb» en l’estratègia de vacunació no només del seu país, sinó també de Dinamarca, Grècia i la República Txeca, en el marc d’una cooperació en què participarien també Austràlia i Noruega.
Totes les nacions citades pertanyen a un grup autodenominat First Moves Countries, format durant la primera onada de la pandèmia, quan van acordar intercanviar experiències després de verificar que eren més exitosos que altres en la lluita contra la Covid-19.
Mutacions futures
«Hem de preparar-nos per a més mutacions i no hem de continuar depenent només de la UE per a la producció de vacunes de segona generació», ha insistit Kurz després de comentar la visió de molts científics que la població haurà de renovar la seva immunització amb regularitat en els pròxims anys.
Per afrontar aquell futur, Àustria, Dinamarca i els membres del grup «pioner» deixaran «de dependre en el futur de la UE i, juntament amb Israel, produiran dosis de vacunes de segona generació per a altres mutacions del coronavirus en els pròxims anys, a més d’investigar conjuntament opcions de tractament», va necessitar.
Va explicar que Àustria, de 8,9 milions d’habitants, calcula que necessitarà almenys 30 milions de dosis de vacunes, ja que, segons els experts, dos terços de la població probablement s’haurà de vacunar anualment en els pròxims anys.
Producció a casa
Notícies relacionadesEn les setmanes passades, Viena va criticar de manera reiterada l’EMA, acusant-la de ser massa burocràtica a la presa de decisions, i va mostrar la seva disposició a facilitar i fomentar la producció de vacunes de divers origen, incloent-hi la russa Sputnik V, en territori austríac.
En el marc de la preparació del seu viatge a Israel, Kurz té previst reunir-se avui amb representants de les principals empreses farmacèutiques de la república alpina.
- Melania Trump, la discreta primera dama
- Els consells de Maria José Valiente, psicòloga i col·laboradorada de SanaMent Sis eines per tornar a la normalitat després de les festes de Nadal
- Juan y Medio inaugura avui la sisena temporada de ‘Lo de Évole’
- Exuberant ball català a NY
- Milo J: aquí hi ha artista