Drets humans

Human Right Watch exigeix el final de la disciplina violenta contra menors a l’Orient Mitjà i l’Àfrica

  • Els càstigs físics maten milers de nens cada any al món

  • Un total de 13 països de la regió consideren legals les agressions als nois dins de la llar

Human Right Watch exigeix el final de la disciplina violenta contra menors a l’Orient Mitjà i l’Àfrica
2
Es llegeix en minuts

L’organització Human Right Watch ha presentat aquest dilluns un informe en el qual exigeix als països de la regió de l’Orient Mitjà i el nord de l’Àfrica acabar amb l’ús de disciplina violenta cap als menors. El document reflecteix que un 90% dels nens d’aquesta regió del planeta pateixen violència i càstigs físics almenys una vegada al mes en llocs com Egipte o el Marroc. Aquestes xifres descendeixen fins al 50% a Qatar.

Si bé és cert que aquests països tenen una legislació amb referència a les agressions cap a adults, no passa els mateix amb els menors. Aquestes reprimendes són excusades «com si fossin educatives quan la víctima és un nen», va dir Ahmed Benchemsi, director de comunicacions i promoció de l’Orient Mitjà i el Nord de l’Àfrica de HRW. De fet, l’informe explica que, dels 19 països estudiats, la majoria manca d’una normativa que reguli els càstigs a menors. Tan sols 10 d’ells han creat polítiques, que no lleis, per evitar aquestes pràctiques, tot i que al no estar regulades, continuen produint-se.

Notícies relacionades

Només Tunísiai Israel han prohibit el càstig físic cap als menors per llei, afegint-se així a uns altres 62 països de tot el món, entre els quals es troba Espanya. Aquest tipus de càstig perjudica el desenvolupament, l’èxit educatiu i la salut mental dels nens, com ha explicat l’organització, que també ha insistit en la importància que els menors es desenvolupin en un entorn lliure de violència. Els estudis que han realitzat revelen que l’ús de força provoca que pensaments suïcides, ansietat, violència domèstica, criminalitat i abandonament escolar augmentin entre els nens. A més de recalcar que aquests càstigs acaben amb la vida de milers de nens cada any. «Acabar amb els càstigs corporals suposarà un enorme benefici per als nens i les seves societats, i ha d’acabar ja», ha manifestat Benchemsi.

Enemic de l’educació

És per això que HRW ha demanat a aquests governs que desenvolupin les normatives necessàries per poder protegir els seus nens. «Els nens de l’Orient Mitjà i el nord de l’Àfrica mereixen més, i no menys», han compartit a les xarxes. No obstant, actualment, 13 d’aquests països permeten explícitament la violència contra els menors a la llar. Molts d’ells tampoc la prohibeixen a les escoles, malgrat que els seus governs han recalcat la importància que aquestes tenen en el desenvolupament dels menors. «El càstig corporal impedeix el desenvolupament feliç i saludable dels nens fins al seu màxim potencial, i és un enemic de la seva educació», ha recalcat Benchemsi.