Cimera del G-7 a Cornualla
Von der Leyen vol que la UE exporti 700 milions de vacunes a través del mecanisme Covax
«Només posarem fi a la pandèmia compartint vacunes: la UE dona suport a l’objectiu de 2.000 milions de dosis el 2021-22», remarca la cap de la Comissió
Johnson ja va anunciar que el Regne Unit donarà 100 milions de dosis entre aquest any i el pròxim per contribuir a l’objectiu del G-7 de 1.000 milions de punxades
La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va manifestar aquest dissabte la seva intenció que la Unió Europea exporti 700 milions de vacunes per a finals d’any a través de la iniciativa internacional Covax.
«Des del principi, la UE ha apostat per l’obertura i la solidaritat i ha exportat la meitat de la seva producció, és a dir, 350 milions de dosis. El nostre objectiu: 700 milions de dosis exportades a final d’any», va fer saber a través del seu compte de Twitter.
We will only end the pandemic by sharing vaccines: EU supports the goal of 2 billion doses in 2021-22.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) 12 de junio de 2021
Mid term: let's support increased production on all continents.
Long term: we all agree that we need stronger global preparedness.
The #GlobalHealthSummit gave us a roadmap.
«Només posarem fi a la pandèmia compartint vacunes: la UE dona suport a l’objectiu de 2.000 milions de dosis el 2021-22», va explicar Von der Leyen abans de traçar les línies mestres d’un full de ruta per a la distribució internacional de vacunes en els pròxims mesos.
Solidarity and value-driven cooperation among the @G7 members has always been the recipe for success.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) 12 de junio de 2021
This spirit is back in Cornwall. pic.twitter.com/7y5wVoRfWi
«A mitjà termini: recolzem l’augment de la producció en tots els continents. A llarg termini: tots estem d’acord que necessitem una preparació mundial més sòlida», va indicar.
El Regne Unit va anunciar ja dijous passat, 10 de juny, que donarà 100 milions de dosis de vacunes contra el coronavirus entre aquest any i el pròxim per contribuir a l’objectiu del G-7 de recolzar amb 1.000 milions de dosis la immunització a tot el món. El primer ministre britànic, Boris Johnson, va assenyalar, abans que comencés divendres la cimera de líders del grup de democràcies desenvolupades a Cornualla (Anglaterra), que les dosis compromeses procedeixen dels «excedents» que no utilitzarà el Regne Unit.
Quart donant de Covax
Aquesta donació se suma al «suport financer» britànic al programa Covax per accelerar l’arribada de les vacunes als països en desenvolupament, així com al «recolzament» públic del Regne Unit al desenvolupament del preparat de la Universitat d’Oxford i la farmacèutica AstraZeneca, va detallar Johnson en un comunicat.
El cap de Govern va remarcar que el Regne Unit és el quart donant de Covax, promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que hi ha contribuït amb 548 milions de lliures (634 milions d’euros). L’anunci britànic va arribar després que els Estats Units hagin avançat que donaran 500 milions de vacunes de Pfizer a través d’aquest programa.
The success of our vaccine programme means we can donate at least 100m surplus doses in the next year to those who need them.
— Boris Johnson (@BorisJohnson) 11 de junio de 2021
I hope my fellow @G7 leaders will make similar pledges so that, together, we can vaccinate the world by the end of next year.#G7UK #BuildBackBetter
Johnson, amfitrió de la cimera del G-7, va avançar que urgirà als líders del grup «ajudar a vacunar el món sencer abans que acabi l’any vinent». El Regne Unit donarà abans de l’octubre els primers 5 milions de dosis, que aniran destinades principalment als «països més pobres del món», i planeja entregar-ne 25 milions més durant aquest any, i la resta durant el següent.
El 80% de les donacions es gestionaran a través del programa Covax, mentre que la resta es repartiran en funció d’acords bilaterals amb països que les necessitin. «Des de l’inici d’aquesta pandèmia, el Regne Unit ha liderat el camí en els esforços per protegir la humanitat davant aquesta mortífera malaltia», va expressar el primer ministre britànic.
«Fa més d’un any vam finançar el desenvolupament de la vacuna d’Oxford/AstraZeneca amb la idea que seria distribuïda a preu de cost arreu del món», va afegir. Gràcies a l’«èxit del programa de vacunació» al Regne Unit, el seu Govern pot ara «compartir alguns excedents de dosis amb aquells que les necessiten», va explicar Johnson.
Vacuna AstraZeneca Vacunes Boris Johnson Regne Unit Estats Units Unió Europea Vacuna del covid-19 Coronavirus Joe Biden G-7 Ursula von der Leyen Comissió Europea
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- El PPE mostra la seva "preocupació" per l’estat de dret a Espanya
- Feijóo i el risc de recolzar Mazón
- Sánchez lloa el socialisme de Page tot i les seves diferències
- Isabel Rodríguez: "Sense allotjaments turístics, l’augment de l’oferta contindrà els preus"
- Alexia salva el Barça de l’empat en l’últim minut a Bilbao