Crisi del coronavirus
El Regne Unit aprova la primera pastilla antiviral contra la Covid
«És segur i efectiu per reduir el risc d’ingrés hospitalari», afirmen les autoritats sanitàries
Es podrà utilitzar en pacients que tinguin almenys un factor de risc

Les autoritats sanitàries del Regne Unit han aprovat l’ús de la primera pastilla antiviral contra la Covid-19, el molnupiravir, que podrà utilitzar-se en pacients que han donat positiu en un test i que presenten almenys un factor de risc per desenvolupar una malaltia greu.
L’Agència Reguladora de Medicaments (MHRA, per les seves sigles en anglès) va considerar en un comunicat que el medicament és «segur i efectiu per reduir el risc d’ingrés hospitalari i mort en persones amb una Covid de suau a moderada que pateixen un risc extra».
El ministre britànic de Sanitat, Sayid Javid, va destacar en una intervenció a les xarxes socials que es tracta d’un «dia històric» per al Regne Unit, al convertir-se en «el primer país al món que aprova un antiviral per a la Covid que es pot emportar a casa».
Aquest fàrmac està recomanat, per exemple, per a persones obeses, més grans de 60 anys i pacients amb diabetis o amb problemes cardíacs.
La MHRA va indicar que el medicament hauria de ser subministrat immediatament després de donar positiu per Covid o al cap dels cinc dies de la confirmació de la infecció. La recomanació dels reguladors és que la pastilla, desenvolupada al principi per tractar la grip, sigui presa per aquestes persones vulnerables dues vegades al dia.
Notícies relacionadesMolnupiravir ha sigut desenvolupada per les companyies farmacèutiques nord-americanes Merck i Ridgeback Biotherapeutic, i es tracta del primer medicament per al tractament de la Covid que pot ser pres en forma de pastilla en comptes d’una injecció. El fàrmac ataca un enzim que el virus utilitza per fer còpies de si mateix, així que es preveu la seva multiplicació i manté la càrrega viral a nivells baixos en l’organisme, amb la qual cosa redueix la gravetat de la malaltia.
La consellera delegada del regulador britànic, June Raine, va qualificar el medicament d’«una altra teràpia per a la nostra armadura contra la Covid-19», i va afegir que la seva aprovació és important perquè pot ser pres fora de l’entorn hospitalari.
- Novetat Cercle blau a Whatsapp de Meta AI: com treure'l del telèfon
- Accident Un funeral multitudinari acomiada la família Escobar-Camprubí
- Sant Jordi 2025, la festa del 23 d'abril Cercas, Bosch i Dueñas coronen un Sant Jordi miraculós i pletòric
- AUTOCAR SINISTRAT L’ús del cinturó condiciona les ajudes del bus que va xocar a França
- Ciutat vella Els comerciants del Raval reivindiquen la presència de ‘skaters’
- Crítica al Govern Foment carrega contra el «tripartit encobert» d’Illa per l’acord en vivenda amb ERC, els Comuns i la CUP
- Esperit Roca, entre els millors restaurants nous del món
- A ‘Andor’ Montserrat es cola a l’univers de ‘Star Wars’ la segona temporada d’‘Andor’
- Successos Els Mossos investiguen una baralla entre un home i el coronel Pedro Baños mentre firmava llibres per Sant Jordi
- Criança Carlos González, pediatre: «L’afecte dels avis de vegades es desvia cap a massa sucre i televisió»