Crisi del coronavirus
El Regne Unit aprova la primera pastilla antiviral contra la Covid
«És segur i efectiu per reduir el risc d’ingrés hospitalari», afirmen les autoritats sanitàries
Es podrà utilitzar en pacients que tinguin almenys un factor de risc
Les autoritats sanitàries del Regne Unit han aprovat l’ús de la primera pastilla antiviral contra la Covid-19, el molnupiravir, que podrà utilitzar-se en pacients que han donat positiu en un test i que presenten almenys un factor de risc per desenvolupar una malaltia greu.
L’Agència Reguladora de Medicaments (MHRA, per les seves sigles en anglès) va considerar en un comunicat que el medicament és «segur i efectiu per reduir el risc d’ingrés hospitalari i mort en persones amb una Covid de suau a moderada que pateixen un risc extra».
El ministre britànic de Sanitat, Sayid Javid, va destacar en una intervenció a les xarxes socials que es tracta d’un «dia històric» per al Regne Unit, al convertir-se en «el primer país al món que aprova un antiviral per a la Covid que es pot emportar a casa».
Aquest fàrmac està recomanat, per exemple, per a persones obeses, més grans de 60 anys i pacients amb diabetis o amb problemes cardíacs.
La MHRA va indicar que el medicament hauria de ser subministrat immediatament després de donar positiu per Covid o al cap dels cinc dies de la confirmació de la infecció. La recomanació dels reguladors és que la pastilla, desenvolupada al principi per tractar la grip, sigui presa per aquestes persones vulnerables dues vegades al dia.
Notícies relacionadesMolnupiravir ha sigut desenvolupada per les companyies farmacèutiques nord-americanes Merck i Ridgeback Biotherapeutic, i es tracta del primer medicament per al tractament de la Covid que pot ser pres en forma de pastilla en comptes d’una injecció. El fàrmac ataca un enzim que el virus utilitza per fer còpies de si mateix, així que es preveu la seva multiplicació i manté la càrrega viral a nivells baixos en l’organisme, amb la qual cosa redueix la gravetat de la malaltia.
La consellera delegada del regulador britànic, June Raine, va qualificar el medicament d’«una altra teràpia per a la nostra armadura contra la Covid-19», i va afegir que la seva aprovació és important perquè pot ser pres fora de l’entorn hospitalari.
- Mor un motorista després de patir una sortida de via a la B-225 a Castellbisbal
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Club d’Estil de EL PERIÓDICO 10 trucs infal·libles de la guru de l’ordre Alicia Iglesias per triomfar amb el canvi d’armari
- Bakú aconsegueix 300.000 milions a l’any per als països del sud global
- Gavi, un any després