Nombrosos ferits
Les forces de seguretat maten a trets almenys set manifestants al Sudan
La mobilització protestava contra el govern militar que ha assumit el control del país després del cop d’Estat de l’octubre
Almenys set civils van morir per trets de les forces de seguretat contra manifestants durant les protestes d’aquest dilluns en una nova jornada de mobilitzacions contra el govern militar instaurat després del cop d’Estat. A més, el Comitè de Metges del Sudan ha denunciat que hi ha «nombrosos ferits» per trets que estan sent ja atesos pel personal sanitari. Amb aquests ja són 71 els morts per la repressió militar de les protestes des de la revolta del 25 d’octubre.
El Comitè de Metges del Sudan ha informat d’aquestes morts i ha denunciat aquesta «matança». «Les forces de la junta militar continuen perpetrant matances, enfrontant-se a manifestants sudanesos pacífics amb força letal», ha assegurat el Comitè a través de la seva pàgina a Facebook, font habitual dels balanços de ferits després de les manifestacions. «El món sencer ha de prestar molta atenció i adoptar mesures contundents per aturar aquests crims deliberats i execrables contra el poble del Sudan, que continua pressionant pacíficament i persistentment per tenir un país lliure, pacífic, just i democràtic», ha reblat. Els militars van fer servir gas lacrimogen, bombes sòniques i van obrir foc contra els milers de manifestants que van marxar aquest dilluns cap a la capital, Khartum, des de les ciutats bessones de Khartum del Nord i Omdurman. També hi va haver manifestacions en altres ciutats del país, segons el diari ‘Sudan Ajbar’. Abans fins i tot de l’inici de les manifestacions es van produir nombroses detencions de joves i activistes dels Comitès de Resistència a les tres ciutats: Khartum, Khartum del Nord i Omdurman. Els militars també han irromput en els últims dies en hospitals per detenir persones ferides.
Almenys 71 persones han mort per la repressió de les forces sudaneses contra les manifestacions des del cop d’Estat del 25 d’octubre, que va acabar de consolidar els militars en el poder en la figura del president del Consell Sobirà de Transició i cap de l’Exèrcit sudanès, Abdel Fattah al-Burhan. L’ONU va presentar fa una setmana una iniciativa per obrir un procés de diàleg que incloïa els militars, per això diversos sectors de la societat civil han rebutjat la proposta per considerar que legitima els colpistes.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia