Sense paritat fins el 2045
Singapur, el país amb més dones directives del món
Un estudi de Deloitte assenyala que la ciutat Estat lidera la classificació amb un 13,1%, seguida de Suècia i Tailàndia, mentre que a Espanya les dones directives són només un 1,2%
Singapore (Singapore), 09/02/2020.- A couple wear protective masks at the arrival hall of Changi Airport in Singapore, 09 February 2020. Singapore’s Ministry of Health has reported 40 cases of the novel coronavirus (2019-nCoV). The Ministry of Health has raised its Disease Outbreak Response System Condition (DORSCON) level from yellow to orange, meaning that additional precautions will be taken such as increased temperature screening and the cancellation of group activities in schools and the community. (Singapur, Singapur) EFE/EPA/WALLACE WOON /
Singapur té el percentatge més alt de dones en càrrecs de direcció del món amb un 13,1%, segons un informe publicat per Deloitte titulat «Dones a la sala de juntes».
El percentatge de dones CEO (sigles en anglès de ‘directora executiva’) de la ciutat Estat asiàtica, seu de multinacionals de tot el món pels baixos impostos corporatius i la seva població educada en anglès, està molt per sobre de la mitjana mundial de directores executives, que la firma de consultoria situa en el 5%.
Al pòdium, després de Singapur, hi ha Suècia i Tailàndia, amb percentatges respectius del 12,4% i l’11,6%. A escala regional, Llatinoamèrica, per la seva banda, apareix amb un 1,6% de dones CEO, mentre que Europa compta amb un 6,7% (per sobre d’Espanya, amb tan sols un 1,2%).
L’informe publicat aquesta setmana també desxifra els percentatges de dones a les juntes directives, concloent que a les companyies amb una dona com a directora elles suposen el 33,5% dels màxims òrgans de decisió, cosa que baixa al 19,4% si la direcció és ocupada per homes.
Sense paritat fins el 2045
Les indústries de tecnologia, de telecomunicacions i de mitjans de comunicació són les que tenen més dones als principals òrgans de decisió. Tot i que s’ha produït un progrés des de l’última vegada que es va fer l’estudi, el 2018, Deloitte el qualifica de «lent» i anticipa que, al ritme actual, la paritat no arribarà fins el 2045, si bé en l’edició anterior l’havia retardat fins el 2052.
En comparació amb el 2018, avui hi ha un 2,8% més de dones als càrrecs més alts, segons l’informe, que analitza 10.493 companyies en 51 països d’Àsia-Pacífic, Amèrica, Europa, l’Orient Mitjà i l’Àfrica. «El 2022 podria ser un any d’oportunitats per al nomenament de més dones en juntes directives, mentre les companyies avaluen les seves necessitats al món postpandèmic», ha assegurat en un comunicat Seah Gek Choo, de l’equip de Deloitte al sud-est asiàtic.
Notícies relacionadesSingapur també lidera la regió pel que fa al percentatge de dones en juntes directives amb un 3,9% més que el 2018, seguit de les Filipines, Tailàndia i Malàisia (3,8%, 3,6% i 3,4% més, respectivament). No obstant, la mitjana de durada de les dones en aquests càrrecs a la ciutat Estat asiàtica s’ha reduït de 5 anys el 2018 a 4,4 anys actualment.
Una de les CEO de més renom de Singapur, país de 5,6 milions d’habitants, va ser Ho Ching, directora de Temasek, fons sobirà de l’illa, que va passar dues dècades als seus comandaments i va cedir el càrrec l’any passat. A més de Ho Ching, dona de l’actual primer ministre, Lee Hsien Loong, el país compta amb poderoses dones en prominents sectors; entre les quals figura Helen Wong, CEO de l’entitat financera OCBC, o Chong Siak Ching, al capdavant de la Galeria Nacional, el principal museu de l’illa.
- Indústria Celsa ven les seves filials al Regne Unit i els països nòrdics per 600 milions
- Revisió al poder territorial socialista Un xoc i moltes espines
- Els diferents finançaments singulars Recaptar tots els impostos
- Reunió a la Moncloa Sánchez i Illa pacten avui la reactivació de les bilaterals Generalitat-Estat
- La xacra de la corrupció Sánchez desafia Aldama a presentar proves i titlla de "fals" el seu relat