Canvi de política de l’odi
Facebook i Instagram permetran temporalment comentaris violents contra els russos i Putin
La companyia Meta deixarà que els usuaris d’alguns països puguin cridar a l’odi contra soldats russos i recolzar el batalló neonazi ucraïnès Azov
Segueix en directe l’última hora de la invasió russa d’Ucraïna
Reportatge multimèdia: dues setmanes de la guerra entre Rússia i Ucraïna
Facebook i Instagram permetran als usuaris d’alguns països publicar comentaris que incitin els atacs violents i fins i tot desitgin la mort de soldats russos. Així ho ha destapat Reuters, que ha accedit a correus electrònics interns de Meta, la companyia matriu propietària de les plataformes, en els quals s’assenyala un canvi temporal en la seva política de moderació del discurs de l’odi per adaptar-se al context de la guerra a Ucraïna.
El gegant de les xarxes socials també està permetent temporalment publicacions que desitgen la mort del president rus, Vladímir Putin, o del president bielorús i estret aliat del Kremlin, Aleksandr Lukaixenko, sempre que no continguin amenaces de mort cap a altres persones o «indicadors de credibilitat», és a dir, informació específica sobre el lloc o el mètode d’un suposat intent d’assassinat. Aquesta modificació s’aplicarà únicament als països involucrats en el conflicte, Rússia i Ucraïna, i també a Polònia.
«Com a resultat de la invasió russa d’Ucraïna, hem permès temporalment formes d’expressió política que normalment violarien les nostres regles, com el discurs violent de ‘mort als invasors russos’. Continuem sense permetre crides creïbles a la violència contra els civils russos», ha assenyalat el portaveu de Meta, Andy Stone.
Odi permès en nou països
Els correus electrònics interns als quals ha accedit Reuters assenyalen que aquesta permissivitat del discurs d’odi contra soldats russos s’aplica a fins a nou països: Rússia, Ucraïna, Polònia, Estònia, Letònia, Lituània, Eslovàquia, Hongria i Romania. Aquestes crides a la violència no seran tolerades quan es refereixin a presoners de guerra.
Aquesta decisió de Meta es coneix una setmana després que el Kremlin anunciés el bloqueig de Facebook al país en resposta a la censura de mitjans de comunicació en mans de Moscou com el canal RT o l’agència Sputnik. Tot i així, no va prohibir l’accés a Instagram o WhatsApp, també propietat de Meta i encara més utilitzades pels ciutadans russos.
Lloances a milícies neonazis
Els correus electrònics als quals ha accedit Reuters també certifiquen que Facebook està permetent que els usuaris d’alguns països lloïn el batalló Azov, un grup paramilitar que reuneix neonazis i ultradretans i que està incrustat en la Guàrdia Nacional d’Ucraïna, les forces armades que depenen de Kíev. Abans el suport a aquesta milícia estava prohibit a la plataforma, que està fent una «estreta excepció» limitada «estrictament en el context de la defensa» del país. El mitjà The Intercept ja va avançar aquesta polèmica decisió el 24 de febrer, el dia en què Rússia va començar la seva invasió militar d’Ucraïna.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia