Evolució de la Guerra

Ucraïna denuncia «camps de tortura» russos a la ciutat de Balaklia

Segons la Policia d’Ucraïna l’Exèrcit rus hauria utilitzat el soterranis d’alguns edificis com a presó i com a lloc de tortura

Ucraïna denuncia «camps de tortura» russos a la ciutat de Balaklia

EFE

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ucraïnesa a la regió de Khàrkiv ha denunciat que les tropes russes haurien organitzat «camps de tortura» a la ciutat de Balaklia. L’acusació es produeix després que Ucraïna hagi recuperat la localitat en els últims dies a causa de la seva contraofensiva a l’est del país.

Així ho ha expressat el cap del Departament d’Investigació de la Policia Nacional ucraïnesa a Khàrkiv, Sergei Bolvinov, en un comunicat, en el qual ha assenyalat l’evidència que l’Exèrcit rus hauria utilitzat el soterranis d’alguns edificis com a presó i com a lloc on torturar certs veïns.

«Durant l’ocupació, els russos sempre van mantenir captives almenys 40 persones, alimentant-les dues vegades al dia i sense res més. Estaven buscant a través de col·laboradors locals els que van servir o tenien familiars en els serveis secrets ucraïnesos», ha detallat Bolvinov.

Notícies relacionades

Els militars russos haurien estat buscant persones que haguessin ajudat l’Exèrcit ucraïnès al front, segons el cap del Departament d’Investigació de la Policia ucraïnesa a Khàrkiv. «En el cas que deixessin sortir molta gent i no n’hi hagués cap de nova, agafaven la gent al carrer a prop de l’estació de Policia. Un home va estar a la ‘presó’ durant 46 dies perquè les tropes russes van trobar una foto del seu germà amb un uniforme militar ucraïnès», ha afegit Bolvinov, detallant que la tortura amb electricitat era una de les més «suaus» que portaven a terme els militars russos.

Agents de la Policia ucraïnesa han assegurat que l’Exèrcit rus a Balaklia va disparar contra ciutadans des dels punts de control durant el seu últim dia a la ciutat, abans que les tropes ucraïneses recuperessin el control de part de Khàrkiv. «Encara s’estan aclarint tots els detalls de la contesa. Aquest dimarts, junt amb periodistes de tot el món i membres de la Policia Nacional, estem cobrint la tragèdia de Balaklia, perquè el món sencer hauria de saber quina classe d’inhumans són aquests racistes», ha dit per concloure Bolvinov.