Una explosió fa malbé un tram del gasoducte que uneix Polònia i Lituània

El subministrament de gas de l’Amber Grid ha quedat interromput immediatament

Una explosió fa malbé un tram del gasoducte que uneix Polònia i Lituània
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El gasoducte Amber Grid, que connecta els països bàltics amb Polònia, ha quedat fet malbé aquest divendres després de registrar-se una forta explosió en un tram situat al districte de Pasvalys, a la província lituana de Panevezys.

«El subministrament de gas a través del gasoducte afectat es va interrompre immediatament, però el subministrament està assegurat per als consumidors del districte de Pasvalis a través del conducte paral·lel», segons ha informat l’empresa Amber Grid, principal operador de transmissió de gas natural a Lituània.

Notícies relacionades

A causa de l’explosió, que ha tingut lloc cap a les 5.00 del matí (hora local) i no ha deixat víctimes mortals, un tram pròxim al poble de Valakeli s’ha desviat. Fins a sis camions de bombers s’han desplaçat al lloc per controlar les flames, que han arribat a ser de 50 metres d’alçada, segons ha informat l’agència de notícies BNS.

Una representant de la policia de Panevezys, Odeta Jukniute, ha informat que el poble de Valakelies, amb 250 habitants, ha sigut evacuat per precaució. De moment, es desconeixen les causes de l’explosió i les autoritats estan investigant les circumstàncies de l’incident.