L’OMS desplega emergències

El virus de Marburg s’estén

Tanzània confirma el primer brot d’aquesta malaltia, similar a l’Ebola

  • Les claus del virus de Marburg: símptomes, formes de transmissió i tractament

El virus de Marburg s’estén
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Tanzània ha confirmat el primer brot del virus de Marburg, similar a l’Ebola als llogarrets de Maruku i Kanyangereko, a la regió de Kagera, segons ha informat el Govern del país.  La ministra de Salut del país, Ummy Mwalimu, ha declarat aquest dimarts que, des que la malaltia va ser notificada dijous passat, ja han mort cinc dels vuit casos confirmats. Mentrestant, les autoritats estan rastrejant 161 individus a la regió, i han afirmat que la situació ha sigut controlada, segons ha publicat el diari ‘Daily News Tanzania’.

«No hi ha cap motiu per alarmar-se. Col·laborarem amb els nostres veïns per assegurar-nos que aquells que contraguin la malaltia siguin tractats a temps», ha assegurat Mwalimu. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha desplegat un equip d’emergències a la regió per portar a terme investigacions epidemiològiques i oferir ajuda les autoritats locals, ha comunicat l’organització.

Alerta sanitària

«Els esforços de les autoritats sanitàries de Tanzània per establir una causa a la malaltia és un clar indicador de la seva determinació per respondre de manera efectiva al brot», ha dit la directora regional per a l’Àfrica de l’OMS, Matshidiso Moeti. El febrer passat el Govern de Guinea Equatorial va declarar l’alerta sanitària després de confirmar un brot de virus de Marburg.

Notícies relacionades

A l’Àfrica s’han registrat brots anteriors i casos esporàdics a Angola, la República Democràtica del Congo (RDC), Kenya, Sud-àfrica i Uganda. Guinea va confirmar un cas l’agost del 2021 a Gueckedou, mentre que Ghana va fer el mateix amb dos casos el juliol del 2022.

Els símptomes de virus inclouen mal de cap, vòmits de sang i dolors musculars. La malaltia es transmet amb el contacte amb sang infectada o altres fluids i teixits corporals. No existeixen vacunes ni tractaments antivirals aprovats per tractar el virus, que té una taxa de mortalitat del 88%.

Temes:

Tanzània