El ministre d’Exteriors de Rússia carrega contra l’enviament d’avions F-16 a Ucraïna

El ministre d’Exteriors de Rússia carrega contra l’enviament d’avions F-16 a Ucraïna
1
Es llegeix en minuts
EFE

El ministre d’Afers Exteriors de Rússia, Serguei Lavrov, titlla d’«escalada inacceptable» els plans d’Occident de subministrar a Ucraïna avions de combat F-16, en una entrevista que s’emetrà avui al Canal 1 de la televisió russa, fragments de la qual s’han avançat a Telegram. «Per descomptat que és una escalada inacceptable», diu el cap de la diplomàcia russa al programa ‘Moscou.KremLin.Putin’ al contestar a una pregunta sobre els plans occidentals de proporcionar a Ucraïna caces polivalents F-16.

Notícies relacionades

Lavrov afegeix que ell creu que a Occident «hi ha persones raonables que entenen això», però recalca que «els que manen són Washington, Londres i els seus satèl·lits que són dins de la Unió Europea, en primer lloc els països bàltics i Polònia». Ha indicat que aquests països són els que «compleixen sobre el terreny la tasca que han plantejat els Estats Units: debilitar Rússia i assestar-li una derrota estratègica»

«Cercles de politòlegs»

El titular d’Exteriors crida l’atenció sobre el fet que «en cercles de politòlegs d’Occident ja es parla de la descolonització de Rússia». «Es refereixen a una partició de Rússia. És jugar amb foc. Sense cap dubte. Confio que les persones assenyades finalment començaran a deixar de recolzar de manera incondicional el règim neonazi que Occident mateix va crear», ha remarcat.